En Sıcak Konular

Ermenek'te çalışmalar sürüyor

4 Kasım 2014 11:40 tsi
Ermenek'te çalışmalar sürüyor Ermenek'te kömür ocağındaki su ve hafriyat tahliyesi, tahkimat ve arama kurtarma faaliyetinin 857 kişilik ekibin yanı sıra 2 uçak, 3 helikopter ve 128 araçla aralıksız devam ettiği belirtildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, madendeki tahkimat ve güçlendirme (tünel açma) çalışmaları devam ediyor.
 
AFAD koordinasyonunda 5'e yakın kamu kurumu, özel ve sivil toplum kuruluşundan, toplamda 857 kişilik bir ekiple arama-kurtarma faaliyetleri sürdürülüyor.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karaman Valisi Murat Koca ile AFAD Başkanı Fuat Oktay çalışmaları ilk günden beri yerinden koordine ediyor.
 
Su ve hafriyat tahliyesi, tahkimat ve arama kurtarma çalışmaları 857 kişilik ekibin yanı sıra 2 uçak, 3 helikopter ve 128 araçla aralıksız gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sırasında kesintisiz iletişim sağlanabilmesi için de 8 mobil baz istasyonu kuruldu.
 
Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve çalışma alanının güvenli bir hale dönüştürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve moloz tahliye ediliyor, gerekli tahkimat çalışması yapılıyor. Alan temizlendikçe pompalar aşamalı bir şekilde daha aşağıya indiriliyor. Çalışmalar, alana kurulan seyyar aydınlatma cihazları ile geceleri de devam ediyor. Su ve hafriyat tahliyesi için madene çok sayıda motopomp, çamur pompası, jeneratör, hidrosap getirildi.
 
Diğer taraftan, mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için tesisler oluşturuldu. Medya çalışanları ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kuruldu. AFAD ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın psikososyal destek ekipleri, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor. Çocuklar için bölgede bir oyun çadırı kuruldu. Bölgeye çok sayıda çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane ile kumanya sevk edildi.
 
Çalışmalar, AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor.

aa


Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs