Malta 2 Türkiye 2 | " /> Malta 2 Türkiye 2 | "/>

En Sıcak Konular

Malta 2 Türkiye 2

8 Eylül 2007 21:19 tsi
Malta 2 Türkiye 2 Milli takım, EURO 2008 eleme grubundaki 7. maçında bugün Malta'ya konuk oluyor. Son 2 maçını kazanamayan ay-yıldızlılarda tek hedef zayıf rakibi karşısında sürpriz bir kayıp yaşamamak. Maç sona erdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'ndaki maçta Türkiye, deplasmanda Malta'yla karşı karşıya geliyor. Maçın hakemi Stefan Messner.

Ve maça Maltalı futbolcuların vuruşuyla başlandı..

Ev sahibi ekip Malta, maç başlar başlamaz sağ kanattan kalemize gelmek istedi fakat defans oyuncularımız başarılıydı.

Maçın 4. dakikasında sağ kanattan Emre köşe vuruşunu kullandı, Tuncay kafayı vurdu, top üstten dışarıya gitti.

Bu kez Malta kalemizde etkili olmaya çalıştı. 5. dakikada ceza sahasımızın hemen önünden Mifsud vurdu top farklı şekilde üstten dışarıya gitti.

7. dakikada Arda Woods'un yaptığı faulde yerde kaldı. Arda'nın tedavisi saha kenarında sürüyor.

Halil 10. dakikada Hakan Şükür'e harika bir arapası verdi. Hakan ceza alanın hemen önünde biraz yavaş kalınca top Maltalı oyuncularda kaldı. Bu arada Arda tekrar oyunda.

Schembri 14. dakikada ceza sahamıza girerken Sabri ve Servet'le girdiği mücadelede yerde kaldı. Malta bu pozisyonda hakemden penaltı bekledi fakat Stefan Messner devam dedi.

Karşılaşmanın 16 dakikasında Malta kalesine tehlikeli geldik. Sağ taraftan yapılan ortada, ceza sahası yan çizgisine yakın yerdeki Arda topu kafayla altıpas üzerine gönderdi, Hamit'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

Bir kez daha Malta kalesinde tehlikeli olduk. 21. dakikada ceza sahasının hemen çaprazında sağ taraftan yapılan ortada top penaltı noktasına yakın bir yerdeki Tuncay'ın önüne düştü fakat Tuncay hamle yapmakta gecikince top kaleci Haber'de kaldı.

26. dakikada kaleye yaklaşık 30 metrelik mesafeden kullandığımız serbest vuruşta Hamit vurdu. Top defans oyuncularına çarptı ve tehlike bölgesinden uzaklaştı.

Bu arada 27. dakikada çok net bir pozisyon yakalıyoruz. Sağ köşe gönderine yakın bir yerden Emre ortaladı, top penaltı noktasına yakın bir yerdeki Hakan'da kaldı. Hakan döndü voleyi vurdu, kaleci Haber topu güçlükle kornere çaldı fakat hakem bu pozisyonda ofsayt kararı verdi.

30. dakikada Milli Takımımızda oyuncu değişikliği. Arda çıktı, Ayhan oyunda.

32. dakikada Tuncay'a faul yapan Pace sarı kart gördü.

Bu dakikalarda tribünlerde Milli Takımımıza büyük destek var. Maçın 3'te 2'lik bölümünü geride bıraktık.

İnanılmaz bir gol pozisyonundan yararlanamıyoruz. 35. dakikada ceza sahasına atılan top, Hakan Şükür ve kaleci Haber'in arasında kaldı. Haber, Hakan Şükür'den daha önce davrandı ve topu kornere çeldi. Bu arada Hamit'e faul yapan Schembri sarı kart görüyor.

Ve gol... Maçın 40. dakikasında 34 yaşındaki tecrübeli futbolcuları Brian Said, sağ kanattan yapılan ortaya sol ayağının dışıyla sol çaprazdan vurdu, top filelere gitti. Malta 1-0 Türkiye...

VE Gol

Milli Takımımız beraberliği sağladı...

44.dakikada Ayhan'ın nefis pasıyla topla buluşan İbrahim Üzülmez'in ortasında, Halil Altıntop ceza sahasında sert vurdu. Üst direğe çarpan top, kaleci Haber'in sırtına çarptı ve ağları buldu... 1-1

Maçta sor durum 2-2. Maçın son 20 dakikası son derece hızlı ve zevkli anlara sahne oluyor. Dakika 66. ve Tuncay çıktı, Deniz oyunda.

Gole bir kez daha çok yaklaştık. 69. dakikada ceza sahası sol çizgisine kadar indi Hamit ortasını yaptı, Hakan'ı aşan topa Gökdeniz kafayı vurdu, kaleci Haber çok zor pozisyonda topu çıkarmayı başardı.

Malta kalesine iyice yüklenmeye başladık. Malta ceza sahasında yaşanan karanbolde Gökdeniz vurdu, kaleci Haber yine topu çıkarmayı başardı.

Ve gol... 76. dakikada Malta 2-1 öne geçti. Az önce yaşanan karanbolde bir faul atışı kazanan Malta hemen kullandı. Mifsud, Hakan'la karşı karşıya kaldı. İlk pozisyonda ceza sahası sağ tarafına kaçan Mifsud'dan alamadık topu. Mifsud, geriden Schembri'ye çıkardı. Schembri vurdu ve topu filelerimizle buluşturdu. Malta 2-1 Türkiye...

Malta'da tarihi bir gece yaşıyoruz...

Hamit'in kullandığı korner atışına iyi yükselen Servet kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.. Maçta 78. dakikayı geride bıraktık ve 2-2'lik eşitlik var...

80. dakikayı geride bırakıyoruz ve sağlı sollu ataklar geliştiriyoruz. Bir gol daha bulmamız gerekiyor.

İnanılmaz pozisyonlar kaçırıyoruz... Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Emre Belözoğlu vurdu, kaleci Haber'i geçen top direği yalayarak yerden dışarıya çıktı. Maçta 83. dakika...

İbrahim Toraman 86. dakikada sarı kart görüyor... Kendi yarı sahasından hızla çıkan Pace'in ayağından topu  kayarak alan İbrahim'in faul yaptığını belirtiyor hakem... Bu pozisyonda Pace, İbrahim Toraman'ın ayağına bastı fakat Stefan Messner görmedi.

90. dakika içerisine girdik ve Gökdeniz sağ kanattan ceza sahasına girdi, ortasını yapmak isterken rakip oyuncuların müdehalesiyle top kornere çıktı.

Hakem 4 dakika kaybolan zaman işareti verdi.

Uzatmanlarda tüm Türkiye ataklarına rağmen eşitlik bozulmuyor ve maç sona eriyor.

hürriyet

MALTA-TÜRKİYE MAÇINDAN ÖZEL NOTLAR için...

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=34383



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs