En Sıcak Konular

Erman hocaya sordunuz mu?: Haller Kanunu'nu değişiyor!

8 Eylül 2007 20:16 tsi
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Haller Kanununu değiştireceğiz” dedi. Bakan Unakıtan, Eskişehir'in Günyüzü ilçesine bağlı Gümüşkonak Belde Belediye Başkanı Esat Açıkel'i ziyaret etti. İlçenin sorunları hakkında bilgi alan Unakıtan, Açıkel'in

Yapımı devam eden belediye binası ve termal tesis projelerine bakıp değerlendireceklerini de ifade eden Unakıtan, şöyle konuştu:
“İlçenin gelişmesi ve tarımın daha verimli hale gelmesi için su konusu önemli. Su olunca verim olur. Ancak, alternatif ürünler gereklidir. Buğdayın dünyada fiyatı arttı. Giderek de artacak. Alternatif projeleri destekleriz. Size teknik yardım veririz. Kavun ekiyorsunuz, iyi paraya satamıyorsunuz. Kavunu ihraç etmeye çalışalım. Ürün daha tarladayken satın alınıyor. Haller Kanunu gelmiş, sizi kente sokmuyorlar. Haller Kanununu değiştireceğiz. Sizden tavsiye gelirse iyi olur.”

Bakan Unakıtan, haşhaş kotasının kaldırılmasını isteyen bir vatandaşa da espriyle “Haşhaş kotasını kaldıralım da millet kafayı mı bulsun. Haşhaş işini ben bilmiyorum. Bunu Tarım ve Köyişleri Bakanı ile konuşacağım” dedi.

Unakıtan ve beraberindekiler daha sonra Kayakent Beldesine geçerek Belediye Başkanı Ümit İrdep'ten bölgenin sorunları hakkında brifing aldı.

Kayakent'in içme suyu sorununun çözüldüğünü belirten Unakıtan şöyle konuştu:
“Mısırdan daha iyi verim alabilmeniz için hazırlanan projeyi tamamlamak gerekir. Çünkü mısır daha tarlardan kalkmadan alınıyor. Kurutma tesisi gereklidir. Tesisi daha ucuza yapabiliriz. Ayçiçeği daha iyi para ve pirim getiriyor. Yağlı ayçiçeği için yurt dışına iyi para veriyoruz. Eskişehir'de ayçiçeğinden iyi verim alınıyor. Pancarı bırakın yağlık ayçiçeği tohumunu deneyin. İhtiyaçtan fazla pancar var. Alternatif ürüne geçilmedir. Soya iyi para ediyor. Bunları bir deneyin. Biz de yardımcı oluruz.”

akşam



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,697 µs