En Sıcak Konular

Babacan: Önünümüzü açacak bir cumhurbaşkanımız var

8 Eylül 2007 20:14 tsi
AB dönem başkanlığı görevini yürüten Portekiz'in kuzeyindeki Viana do Castelo kentinde düzenlenen AB Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısınakatılan Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "2013 yılına kadar belli olan reform programımız var,

Babacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Reform sürecini komplekslerden, önyargılardan uzak olarak, Türkiye'yi hep daha ileriye götürerek yaşayacağız. Yeni hükümet, yeni bir enerji ile işe başlayacak ve Türkiye'nin önünü açacak. Reformlara ivme getirecek bir cumhurbaşkanımız var" şeklinde konuştu.

"Biz anayasayı değiştirmek için yola çıktık" diyen Babacan, "Bazı reformlarımız anayasa ile ilgili engellere takılmıştı. Şimdi yeni parlamentoda yeni, özgürlükçü, sivil, çok geniş katılımlı bir anayasayahazırlayacağız. Yeni anayasa Türkiye'de reform süreci için çok güzel bir baz olacak ve bu bazla hareket edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Bakan Babacan, anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaların AB Komisyonu'nun 6-7 kasım tarihlerinde açıklaması beklenen ilerleme raporuna olumlu yansıyacağını söyledi. Babacan ayrıca şunları belirtti:
"Önemli olan bizim ne yaptığımız, halkımız için ne yaptığımızdır. Anayasal ilkelerimizin temel unsurlarını koruyacak ve güçlendireceğiz. Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti özellikleri aynen muhafaza edilip güçlendirilecek. Burada herhangi bir problem yok."

AB dönem başkanı Portekiz'in Dışişleri Bakanı Luis Amado ile bu sabah kahvaltıda bir araya geldiğini ifade eden Babacan, "Portekiz, AB dönem başkanlığı döneminde Türkiye ile mümkün olduğu kadar çok faslınaçılmasından yana" dedi. Babacan, müzakerelerde bazı fasılların açılmamış olmasını çok büyütmemek gerektiğini de belirterek, "Biz fasılların açılıp açılmadığına bakmayacağız. Bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan ilk kez Dışişleri Bakanı olarak bir AB toplantısına katılan Babacan'a Avrupalı politikacıların ilgi gösterdiği, kendisini tebrik ettikleri görüldü. Babacan ayrıca ilk kez AB Dışişleri Bakanlarının çektirdiği "aile fotoğrafına" da girdi.
 sabah 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,121 µs