En Sıcak Konular

BBP: Terörle iç içe olanlar parti olamaz

8 Eylül 2007 20:10 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) bir siyasi parti olduğunu hala idrak etmiş görünmediğini söyledi.

Yazıcıoğlu, “TBMM'de anayasaya sadakattan ayrılmayacağı üzerine yemin etmiş olanların dünyaca bilinen bir terör örgütüne terör örgütü diyemeyeceklerini söylemeleri büyük bir çelişkidir. Terör örgütü ile iç içe olan bir parti, siyasi demokratik bir parti olarak kabul edilemez” dedi.

Bursa’da partisinin Güney Marmara İstişare Toplantısı'na katılan Muhsin Yazıcıoğlu, ülke topraklarını mayın tarlasına çeviren bir terör örgütüne, terör örgütü demeyenlerin, operasyonların durdurulmasını isteyecek kadar gaflet, dalalet ve ihanet içinde olduklarını söyledi. Yazıcıoğlu şöyle konuştu:

“Hem demokratik haklardan yararlanacaksınız, hem mecliste anayasaya sadakat yemini edeceksiniz. Hem de Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne karşı silahlı eylemde bulunan, bu ülkenin topraklarını mayın tarlasına çevirmiş olan bir terör örgütüne, ‘terör örgütü’ diyemeyeceksiniz. Demeyeceksiniz. Hatta operasyonların durdurulmasını isteyecek kadar gaflet, dalalet, ihanet içinde olacaksınız. Herhalde bu operasyonlar keyfe keder yapılmıyor. Hergün kucağımızda, gül demeti gibi şehit taşıyoruz. Her gün bir yerde mayınlar patlıyor. ‘Türkiye operasyon yapmayacak.’ Ne demek bu? ‘Operasyon yaparsanız eylem de devam eder’ diyor. Yani bir tehdittir. Bu devlete meydan okumaktır. Bu hadsizliktir, ahlaksızlıktır. Bu şekilde davranının meclis zemininde demokratik haklardan yararlanma imkanı bulamaması gerekir. Tercihini yapacaklar. Ya gerçek anlamda demokratik davranacaklar ya da terör örgütü ile beraber olduklarını ifade edecekler. Hem terör örgütü ile kolkola olacak. Hem terör örgütünün başından talimat alacak. Hem de diğer tarafta demokratik bir parti olduğunu söyleyecek. Bu mümkün değildir. Bu büyük bir çelişkidir.”

Konuşmasında, Diyarbakır belediye başkanını kastederek, bir belediye başkanının devlete, hukuka meydan okuyarak terör örgütü ile özdeşleşerek hareket etmesinin de asla kabul edilemeyeceğini belirten Muhsin Yazıcıoğlu “Bu noktalarda hukuk devleti gereğini yapar ve yapmalıdır. Devletin birliğine, vatanına bütünlüğüne karşı ihanet içinde bir törer örgütü ile içiçe olan ve bu içiçeliği içine sindiren ve bunu imalarıyla, beyanları ile açıkça ortaya koyan bir parti, siyasi, demokratik parti olarak kabul edilemez” dedi.

Türkiye’de inanç özgürlüğünün, fikir özgürlüğünün genişletilerek, ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde, özgür bir toplumun, milletin ortaya çıkarılmasını sağlayacak düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, bunun için sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye olağanüstü dönemlerde hep anayasa hazırlamıştır. 82 Anayası da olağanüstü bir dönemde, antidemokratik bir ortamda, millete dayatılarak kabul ettirilmiş bir anayasadır. Bundan dolayı da üzerinde tartışma vardır. Bu anayasının geçici maddeleri kalıcı maddelere dönüşmüştür. ‘25 yıl devam eden geçici madde olur mu?’ Darbecileri koruma altına alan, onları yüreklendiren, yeni darbe teşebbüslerine cesaret veren bir anayasa ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla Türkiye’nin her kesimin rahatlıkla tartışabildiği, referandumdan geçerek kabul edilecek olan bir sivil demoktarik anayasaya ihtiyaç vardır.”

milliyet

 



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs