En Sıcak Konular

Peşmerge geldi IŞİD çıldırdı!

31 Ekim 2014 16:00 tsi
Kobani'den gelen son dakika bilgilere göre peşmergenin gelmesi nedeniyle IŞİD saldırılarını artırdı.

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre, IŞİD'in saldırıları yoğunlaştı. Peşmerge güçlerinin geçişinin beklendiği kentte çatışmalar öğle saatlerinde şiddetlendi.

Kobani'de son duruma ilişkin gelen bigiler ise, sık sık havan ve silah seslerinin duyulduğu ve öğle saatlerinde savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombaladığı yönünde.

Uçakların bombaladığı IŞİD mevzilerinden yükselen alev ve dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

KESKİN NİŞANCILAR SIK SIK ATEŞ ETTİ

47 gün önce Telabyad ile Carablus'tan yola çıkan ve güzergahındaki yüzlerce köyü ele geçirip binlerce Suriyeli'nin sınırı aşarak Türkiye'ye sığınmasına neden olan IŞİD militanlarının Kobani'de YPG güçleri ile çatışması sürüyor. Birkaç gündür aralıklarla çatışmaların olduğu Kobani'de, dün akşam başlayan hareketlilik bugün de devam etti.

2 gün önce sınırı geçerek YPG ile birlikte IŞİD'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu mensuplarının da yer aldığı çatışmaların adresi olan Kobani'de, sabah saatlerinden itibaren sık sık keskin nişancıların ateş ettiği de duyuldu.

Kobani'deki yüksek binalara konuşlanan IŞİD mensubu keskin nişancıların, uzun menzilli suikast silahı kanas ile ateş açması dikkat çekerken; YPG ve ÖSO güçleri ise sık sık doçkalar ile karşılık veriyor.

IŞİD PYD'NİN NEFESİNİ KESECEK BÖLGEYİ VURDU

Bu arada IŞİD militanlarının YPG'nin dış dünyayla bağlantısını kesmek için ele geçirmeyi hedeflediği Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki bölgeyi önceki günlerde olduğu gibi yine havan mermileri ile ateş altına aldı. Sık sık Kobani'nin doğu ve güneyinden sınır kapısının bulunduğu bölgeye atılan havan mermilerinden 2'si ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü.

ALEVLER TÜRKİYE'DEN GÖRÜLDÜ

ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları bugün de IŞİD mevzilerine yönelik bombardımanını sürdürdü.

Saat 12.00 sıralarında Kobani semalarında sesi duyulan savaş uçağı kısa süre sonra ilçe merkezindeki bir noktayı bombaladı. Büyük gürültüye yol açan patlamanın ardından oluşan alev topu ile yoğun duman Türkiye tarafından da görüldü.

PEŞMERGENİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Bu arada karayoluyla Suruç'a gelen peşmergenin bekleyişi bugün de devam etti. Dün sınırı geçerek Kobani'ye giden 10 peşmerge komutanının burada PYD temsilcileri ile bir araya gelerek peşmergenin konumlanacağı bölgeler üzerine görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Peşmergenin sınırı geçmesinin ardından Kobani'de güvenli bölge olarak belirlenen kentin batısındaki 3 ayrı noktaya konumlanacağı ve burada YPG güçlerini eğitmesi konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Yapılan görüşme sonrası akşam saatlerinde yeniden Türkiye'ye dönen heyetin peşmergenin uygun zemin ve şartların oluşması ile Kobani'ye geçeceğini ifade edildi. Ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin bilgi verilmedi. 150 civarında peşmerge geçmek istediği Kobani sınırına 4 kilometre uzaklıktaki Çukobirlik'e ait binada bekleyişi sürürken, polis ve askerler de bu bina çevresindeki önlemini devam ettiriyor.

Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,725 µs