En Sıcak Konular

Dengir Mir Mehmet Fırat: Anayasayı millete onaylatacağız

8 Eylül 2007 16:15 tsi
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa taslağının sivil toplum örgütlerinin tartışma ve önerilerine açacaklarını, TBMM’den milletvekillerinin tümünün oyuyla geçse bile millete onaylatacaklarını söyledi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte AKP Gaziantep İl Başkanlığı’nı ziyareti sırasında konuşan Fırat, 22 Temmuz seçimlerinin diğer seçimlerden ayrıcalığının milli egemenliği temsil eden TBMM’nin egemenlik kullanma hakkı tartışma haline getirilmiş olması olduğunu belirtti. Tartışmanın da egemenliğin doğrudan millete ait olduğu hakkının tartışılması olduğunu savundu. Bunun seçim döneminde doğrudan söylenmediğini ifade eden Fırat şunları söyledi:
    “Ama, fiillere baktığınızda bunu görüyordunuz. 22 Temmuz da aslında bir referandum anlamı taşıyor. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu düşünenler ile egemenliğin millet dışındaki bazı organlar ve kuruluşlarca kullanabileceği düşüncesinde olanların referandumuydu. Halk ve egemenliğin kesin olarak milletin kendisine ait olduğu tespit edildi. Aynısı, 1950’de de yapmıştır. Egemenliğin, milletin kendisine ait olduğunu halk tescil etmiştir. Dolayısıyla bu seçimin galibi Türk milletidir. Bir siyasi parti olarak bir partinin zaferi olarak nitelendirmiyorum. Ama, AKP’nin yaptığı temel bazı düzenlemeleri gözden ırak tutmamak lazım. Ekonomik mucizenin altında yatan şey, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve hukuk devletinin var olabilmesinin altyapısını oluşturan hukuk çalışmaları olmuştur.”

Hurriyet



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs