En Sıcak Konular

Fransa, Rusya'ya savaş gemilerini verecek

30 Ekim 2014 11:43 tsi
Fransa'nın aksine Rus yetkililer teslimatın en kısa sürede yapılacağını belirtiyor

Fransa'nın Rusya için inşa ettiği savaş gemisinin teslimatı konusundaki belirsizlik sürerken, taraflardan çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin'in koşulların hala teslimat için uygun olmadığını belirten bugünkü açıklaması üzerine Rus yetkililer, teslimatın en kısa zamanda yapılacağını belirtti.

Rus resmi haber ajansı İtar-Tass'ın, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen EURONAVAL 2014 fuarına katılan Rusya delegasyonundan ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Mistral tipi helikopter taşıyıcı gemilerden ilkinin en kısa sürede teslim edileceği ifade edildi.

Fransa tarafının sözleşmenin tüm gereksinimlerini yerine getirdiğini söyleyen kaynak, Rus Rosobonoexport şirketinin ilk gemiyi daha önce belirtilen zamanda teslim almak için resmi evrakları hazırladığını ifade etti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin de dün yaptığı açıklamada, Rosobonoexport  yetkililerinin 14 Kasım'da gemiyi teslim almak üzere Saint Nazaire şehrine davet edildiğini açıklamıştı.

Fransa Maliye Bakan Michel Sapin, bugün yaptığı açıklamada, savaş gemisinin Rusya’ya teslimatı konusunda şartların hala uygun hale gelmediğini söylemişti. Sapin, bu koşulları "Ukrayna’da gelişmelerin normale dönmesi ve gerilimin düşmesi" şeklinde tanımlamıştı.

Rusya’nın sipariş ettiği ve birisi teslimata hazır iki savaş gemisinin maliyetinin 1,2 milyar avro olduğu biliniyor. Rusya, teslimatın yapılmaması halinde Fransa’nın uluslararası ticaret anlaşmalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yüksek miktarda tazminat ödemesi gerektiği uyarısında bulunmuştu. ABD ve diğer Batılı ülkeler, Ukrayna krizini gerekçe göstererek savaş gemilerini Rusya'ya teslim etmemesi konusunda uzun zamandır Fransa'ya baskı yapıyordu.

AA



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,599 µs