En Sıcak Konular

İlginç iddia: Hürriyet Erdoğan'a şantaj yapıyor!

8 Eylül 2007 15:37 tsi
İlginç iddia: Hürriyet Erdoğan'a şantaj yapıyor! Sert Ulusalcı söylemlere sahip Tercüman Gazetesi'ne göre Hürriyet Gazetesi aniden Başbakan Erdoğan'a düşman oldu. Tercüman bu düşmanlığın sebebini de yazdı. İşte Karamehmet Grubu'nun sert gazetesi Tercüman'daki o haberin tam metni...

Başbakan'a neden düşman oldular?

Tercüman haberde dik dururken, POAŞ, Hilton rezaletlerini örten sözde medya devi Hürriyet’in övgüler yağdırdığı Başbakan’a saldırması merak uyandırdı: Talimat mı geldi, menfaat mi kesildi?

"Medya deviyim" diye kibirlenen Hürriyet Gazetesi'nin 2 ayda süratle değişen yayın politikası, kamuoyunda şaşkınlığa yol açtı. Hilton ve POAŞ kirli çamaşırlarını örtmek için Başbakan Erdoğan'a ve AKP'ye 22 Temmuz akşamına kadar manşet ve sürmanşetlerinde övgüler yağdıran Hürriyet, seçimin üzerinden henüz iki ay geçmeden AKP iktidarına ters döndü.

Yere göğe sığdıramıyordu

AKP ile başarılı bir seçim kampanyasına imza atan Hürriyet, Başbakan Erdoğan'ın reklam propagandasını Türk halkına yutturmaya çalıştı. Erdoğan ile seçim öncesinde birçok kez özel röportaj yapan gazete, AKP'yi yağlayan başlıklara da imza atmayı ihmal etmedi. Bunlardan biri, 16.05.2007 tarihinde sürmanşetten yayınlanan "Onların hepsinin hizmetkarıyım" haberi. Bu haberde, Uluslararası Basın Enstitüsü Dünya Kongresi'nin kapanış oturumunda konuşan Erdoğan'ın en güzel sözleri konuşma metninden çekilmiş ve spotta "Mitinglerde bayrak açanlar dahil Türkiye'de herkesin hizmetkarıyım" sözüyle haber yazılmıştı. Erdoğan'ın Türk Ordusu'na olan övgü dolu sözleri de haberin amacını belirten diğer bir önemli etken.

Özkök ile diz dize sohbet

Yine seçimlerden iki ay önce, 17.05.2007 tarihinde AKP yağcılığına soyunan Hürriyet'in sürmanşeti yorumlamaya değerdi: "Bana hâlâ söylemeyecek misin"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile çok dostane bir söyleşi gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, bir gün dahi Köşk'e çıkmayı düşünmediğini röportajında açıkladı. Hürriyet-AKP reklam kampanyasının ürünü özel röportajdaki Erdoğan'ın açıklamalarının bir bölümü şöyle:

"Eşim ve çocuklarım, benim aday olmama karşı çıktılar. Ben de başından itibaren bir tek gün dahi aday olmayı düşünmedim. Benim kafamda üç dönem başbakanlık fikri vardı. Son gece Abdullah Bey'e 'Bu işi sen yükleneceksin' dedim. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile Dolmabahçe'deki ofisimde yaptığımız görüşmenin ardından çok spekülasyon yapıldı. Takdir edersiniz ki, iki devlet yetkilisi arasındaki görüşmeydi. Bu konuda konuşmamak için karşılıklı söz verdik."

Nemalanamadı, şantaja başladı

Hürriyet, genel seçimlerden önce yağladığı AKP'yi seçimin ardından yavaş yavaş yalnız bırakmaya başladı. Haberleriyle Başbakan Erdoğan ve kurmaylarını sindirme politikası yürüten gazete, 3 gün önceki haberlerinde AKP'yi iyice zora soktu. 05.09.2007 tarihli Hürriyet'in manşeti şöyleydi:

"Hamili kart tam gaz" Haberde, Başbakan Erdoğan'ın iki hafta önce bir törende "AKP döneminde kayırma, torpil son buldu. 'Hamili kart yakınımdır' sözleri artık tarihi karıştı" demişti. Ancak ilk AKP Grubu'nda torpil notları havada uçuştu" deniyordu.

Özel kameralı, ayrıntılı çekim

Özel görüntülü, ayrıntılı çekimle yıpratma politikası güden ve adeta AKP'ye kin güden bir haber kaleme alan Hürriyet'in şantaj aracı haberinde, AKP Grup Toplantısı'nda, Genel Sekreter Yardımcısı İdris Naim Şahin'in, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan iş ricasında bulunduğu, Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan'ın ise bir tetkik hakiminin "lojman ricasını" Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e ilettiği yazıldı. Fotoğraflarla süslenen haberin devamı da gecikmedi.

Uydurma haber bombardımanı

Hürriyet gazetesinin şantaj niyetiyle kaleme aldığı haberler AKP tarafında ses getirmemiş olacak ki gazete haber üzerine haber yapmaya devam ediyor. Hedeflerinde AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin olan Hürriyet, dün de Şahin'in Sapanca'daki Berceste Dinlenme Tesisi'nin sahibinin vurulmasına yol açan arazi olayına ait notları okurken görüntülendiğini manşetine taşıdı. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kanal 7 Televizyonu'nun da torpil olayının içinde olduğunu belirten gazete, bakalım daha ne kadar şantajına devam edecek?



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,802 µs