iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Bakalım ‘anahtarı’ bulabilecek misin?

30 Ekim 2014 11:17 tsi
Bakalım ‘anahtarı’ bulabilecek misin? Biz de tam, ‘ne eksik’ diyorduk. Hollanda Savunma Bakanı Hennis, hem de Türkiye’de, ‘Balyoz-Ergenekon NATO’da konuşulmalı’ demiş... O lokma Hollanda'ya büyük gelmesin?.. iyibilgi Ankara

Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis, çalışma ziyareti için geldiği Adana’da, ülkesine ait patriot bataryalarını denetledi. (Bu arada Patriotların Ocak ayında geri çekileceği öğrenildi.) Hennis, İncirlik’te Hollandalı gazetecilere yaptığı açıklamada “Sünni terör örgütü IŞİD’le mücadelede kararsız bir tutum izlenmesini” eleştirdi. (Bu da sonra söyleyeceklerinin altında aslında ne bulunduğunun işareti.)

Haberi duyuran basın organlarına göre, TSK mensuplarının, açılan toplu davalarla görevden uzaklaştırılmasına da şaşırmış; Hollanda Savunma Bakanı, “Bence bu konu da NATO içinde konuşulmalıdır. NATO, AB’den farklı bir örgüt. Fakat bu yaşanan olayların öylesine yanımızdan akıp geçmesine izin vermemeliyiz” demiş.

Sana ne?

Birincisi bu davalar Türkiye’nin iç işi. Bu davaların içindeki “arazlar” da Türkiye’nin iç işi. Yanlışları da doğruları da bize ait. İkincisi, bu konunun NATO’da konuşulmasını istemenin anlamı ne? Ne denmek isteniyor? Bu davalar ilk başladığında bu askerlerin gözaltına alınma nedenleri arasında sayılan iddiaların, spekülasyonların biri de doğu-batı tercihleriydi. O dönemde tüm Batı basını bundan bahsediyordu ve muhtemelen Hollanda basını da.

Üç, NATO’nun gücü hakkında veya Türkiye’nin bu örgüte verdiği destek hakkında acaba Hollanda’nın mı emekleri daha çoktur yoksa Ankara’nın mı? Kırk yılda bir o da bin nazla verilen Patriotlar yüzünden mi bu kadar laf. Öyle ise Türk kamuoyunun cevabını bile duymak istemez Hollanda!

Dört, şu an Baltık bölgesinde bile Rus uçaklarını hangi ülkenin hava kuvvetleri karşılıyor? Beş, Türkiye ile Hollanda arasında başta tarım ve ticaret alanında “çok özel” ve “büyük” maddi ilişkiler var. Belli ki konuşan Amsterdam değil. Kim konuşuyorsa bilelim. Yoksa bu kadar karışık bir çantanın içinde arabanın anahtarını bulmak zorlaşır!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,085 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,439 µs