En Sıcak Konular

Mehmet Şimşek topa girdi!

8 Eylül 2007 14:04 tsi
Mehmet Şimşek topa girdi! Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın açıklamalarına yanıt verdi. TÜSİAD’ın hükümet programının seçim beyannamesine göre açık ve kapsamlı olmadığı eleştirisine bakın Şimşek neler söyledi...

Bakan Şimşek seçim bölgesi Gaziantep’e yaptığı iki günlük gezinin ilk durağında AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Hürriyet'te yer alan bir habere göre partilileriyle sohbet eden Şimşek, burada, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın hükümet programının, seçim beyannamesinin gerisinde kaldığı, cesur ve açık olmadığı, ayrıca özellikle kayıt dışı ekonomiyle mücadele, finansal piyasalar ve sanayiyle ilgili somut önerilerin yer almamasıyla ilgili eleştirisini yanıtladı. Yalçındağ’ın açıklamasının detayını bilmediğini, o nedenle de yorum yapmak istemediğini belirten Bakan Mehmet Şimşek, “Ancak, genel hatlarıyla bizim önümüzdeki dönem için temel önceliklerimizden birisi rekabet gücünü artırmak ve dolayısıyla kayıt dışı ekonomik faaliyetleri mümkün olduğunca aza indirmektir” dedi.

‘KAYIT DIŞI EMİRLE AZALTILMIYOR’

Bunu sağlamak için gerekli önlemleri alacaklarını kaydeden Şimşek, “Tabii ki kayıt dışını emirle azaltamıyorsunuz. O nedenle buna sebep olan faktörleri azaltmak lazım” diye konuştu. Söz konusu faktörlerin başında da istihdam üzerindeki vergi yükünün de aralarında olduğu idari ve mali faktörler olduğunu belirten Şimşek şöyle dedi:
“Biz bu ikinci dönemde beyanımızda da çok açık olarak belirtip, hükümet programında da ifade ettiğimiz gibi kayıt dışının bu kadar yüksek olmasını rekabetin, verimliliğin önündeki en önemli temel engel olarak görüyoruz. Hükümetimizin programı son derece açık. Beyanımız bence son derece kapsamlı ve Türkiye’nin daha rekabetçi bir ekonomiye kavuşması için birçok düzenleme içeriyor. Bu beyanname çerçevesi içerisinde önümüzdeki dönemde tabii ki çalışacağız ve ülkemizin önünü açacağız.”

‘DERSİMİZİ İYİ ÇALIŞTIK’

Şimşek, hükümetin bundan sonraki dönemi icraat dönemi olarak gördüğünü vurgulayarak sözmerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de bir reform süreci başladı. Biz de dersimizi iyi çalıştık. Halkımız seçimlerde reformdan yana, istikrardan yana bir tavır koydu. Biz de gerçekçi, uzun vadeli çözümler ortaya koyacağız. Bu konuda da ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. İyi bir ekibimiz var. Hepsinden önemlisi arkamızda bir halk desteği var. Anayasa değişikliğinin ekonomik reformlar açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin önü açık ve bu reformları gerçekleştirecek.”

Şimşek’in AKP İl Başkanlığı ziyaretine AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin ile Gaziantep milletvekilleri de eşlik etti.



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,000 µs