En Sıcak Konular

Cumhuriyet Bayramı dış temsilciliklerde kutlanıyor

29 Ekim 2014 21:53 tsi
Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenleniyor.

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.
 
Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından Yıldız Otel'de düzenlenen resepsiyon, iki ülke milli marşlarının okunması ile başladı.
 
Açılışı konuşmasını yapan Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın gönderdiği kutlama mesajını okuyarak devam etti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkçe okunan mesajında şu ifadeler yer aldı:
 
"Bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci yıldönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.
 
Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir.
 
91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir.
 
Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği Süreci, G-20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle, orada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum.
 
Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."
 
Katılımın yoğun olduğu resepsiyona  yabancı misyon şefleri, Türk iş adamları, Türk ve Türkmen vatandaşları katıldı.
 
Etiyopya
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Etiyopya Büyükelçiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.
 
Başkent Addis Ababa, Sheraton otelde düzenlenen resepsiyonda misafirleri, Büyükelçi Osman Rıza Yavuzalp ve Askeri Ateşe Albay Ayhan Saniç karşıladı.
 
Güney Afrika Cumhuriyeti
 
Cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü, Türkiye'nin Pretoria Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
 
Düzenlenen resepsiyona Güney Afrikalı yetkililer, üst düzey komutanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Kırgızistan
 
Cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
 
Kırgızistan Milli Akademik Tiyatro Bale ve Opera Binası Malakit Salonu'ndaki resepsiyonda davetlileri, Büyükelçi Metin Kılıç ve eşi Simten Kılıç ile Büyükelçilik yetkilileri karşıladı. Resepsiyona, milletvekilleri, Kırgızistan güvenlik güçlerinin yetkilileri, Dışişleri ve devlet ve kamu görevlileri ile yabancı diplomatik misyon temsilcileri, sivil toplum örgütlerin temsilcileri, bilim ve İlim adamları, basın camiası ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Lübnan
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin Lübnan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Başkent Beyrut'ta, Phoenicia otelde düzenlenen resepsiyonda misafirleri, Büyükelçi Süleyman İnan Özyıldız karşıladı.
 
ABD
 
Cumhuriyetin 91’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğindeki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
 
Bir grup Türk öğrenci de Washington Anıtı önünde Türk ve Amerikan bayrakları açtı.
 
Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü, ABD'nin New York kentinde de ülkenin finans merkezi Wall Street'te düzenlenen bayrak çekme töreniyle kutlandı. Wall Street'teki Bowling Green Park'ta düzenlenen törene, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ile birlikte ABD'deki Türk toplumundan temsilciler katıldı. Törende Türk bayrağını göndere, uzun yıllar Türkiye'nin uluslararası arenadaki imajına zarar veren "Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi)" filmine ilham kaynağı olan ve ismini veren kitabın yazarı Billy Hayes çekti.
 
Kazakistan
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin Astana Büyükelçiğinde verilen resepsiyonla kutlandı.
 
Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel ve Askeri Ateşe Albay Halidun Eren, Büyükelçilik Konutu'ndaki resepsiyonda davetlileri kapıda karşıladı. Resepsiyona Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yerlan Sagadiyev ve birçok Kazak üst düzey yetkili katıldı.
 
Azerbaycan
 
Cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
 
Azerbaycan'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, sabah Bakü Türk Şehitliği'nde yapılan törenin ardından, akşam saatlerinde düzenlenen resepsiyonla devam etti. Bakü'nün yeni mimari sembollerinden Flame Towers Fairmont Hotel'de Büyükelçi İsmail Alper Coşkun'un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov, Cumhurbaşkanlığı İdaresi yetkilileri, üst düzey komutanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Endonezya
 
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Türkiye'nin Endonezya Büyükelçiliğince resepsiyon verildi.
 
Endonezya'da görev yapan diğer ülke elçilerinin de hazır bulunduğu resepsiyona, Endonezya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suryo B. Sulisto, Denizcilik ve Balıkçılık Bakanı Susi Pudjiastuti, Aile ve Sosyal İşler Bakanı Khofifah Indar Parawansa ile İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rudiantara da katıldı.
 
Katar
 
Katar'ın başkenti Doha'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.
 
Türkiye'nin Doha Büyükelçisi konutunda gerçekleştirilen törene, Katar Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah bin Zeyd el Mahmud, Eğitim Bakanı Muhammed Abdulvahid Al Hammadi, Adalet Bakanı Hasan Lahdan Al Mühennedi, Kordiplomatik Dekanı Ali İbrahim Al Ahmed, Protokol Şefi İbrahim Fahru, çeşitli temaslar için Katar'da bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin farklı birimlerinde muvazzaf Tümgeneraller, Teknik Direktör Bülent Uygun, Futbolcu Tuncay Şanlı, üst düzey komutanlar, büyükelçiler ve çok sayıda davetli katıldı.  
 
Katar ve Türkiye milli marşlarının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doha Büyükelçiliğine gönderdiği özel kutlama mesajı İngilizce olarak okundu.
 
Bosna Hersek
 
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde resepsiyon düzenlendi.
 
Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve eşi davetlileri karşıladı. Resepsiyona Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç de katıldı.
 
İspanya
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nde resepsiyon düzenlendi.
 
Resepsiyonda Atetico Madrid'li Arda Turan ile Büyükelçi Ömer Önhon bir süre sohbet etti.
 
Resepsiyonda katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı yazılı olarak iletildi.

aa


Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,748 µs