En Sıcak Konular

'Cep-Put'suz 'bir' hayat şart!

29 Ekim 2014 21:33 tsi
'Cep-Put'suz 'bir' hayat şart! Bu gidiş iyiye doğru değil!

Birbirinden ayrı parçalar gibi gösteriyorlar size en büyük fotoğrafı! Yüzlerce küçük parçaya bölmüşler! Yan yana olanı da, iç içe olanı da birbirinden ayırmışlar! 'Bir'lenmesin diye hakikat! İnsan bu parçalanma içinde kaybolsun ve bütünü göremesin diye artık! Tam bir şeytan kapanı!

Kayboldu insan! Terk etti kendi yaşamını! Şeytanın sanal hayatına dahil oldu! 'Ateş' ırmağının içinde yüzüyor 'haz' çığlıklarıyla! Şimdiden Cehennem'e düştü! Kendi seçimiyle! Bilerek, isteyerek! İnanılır gibi değil ama 'bahçe'lerden kaçtı! Çiçek kokularını sevmedi! Meyve ağaçlarını! Berrak ırmakları! Gökyüzünde uçan kuşları sevmedi! Kuzuları, oğlakları, o koca gözlü sıpaları sevmedi! 'Dumansız ateş'i sevdi! Yanmak istedi 'haz' içinde! Şeytanı seçti kendine arkadaş olarak! Cep-Put'ları sevdi! Vazgeçemedi! Modern hayat budur! Şeytana göbekten bağlı bir hayat! Kendi 'kan'ıyla onu şarj ederek! Şeytansız uyunmaz artık! Uyanılmaz! Konuşulmaz! Sevişilmez bile! Ah! Yahu siz ne yapıyorsunuz?

Ya ibadet! İnsanlar neredeyse ellerindeki 'Cep-Put'ları bırakmadan namazlarını kılacaklar! Cemaatten vazgeçtik, imamlar bile namaz arasında 'cep'lerine bakar oldular! Kim arayacak ki sizi? Manevi atmosferinizi kim bozmak isteyecek ki! Şeytan! Şeytanın ağına yakalanmışsınız bir defa! Huzurdayken bile o sanal ağın içinden çıkamıyorsunuz!

Hakikat tek 'bir'dir! O anın içinde sizden ve Rabbinizden başka hiçbir 'şey' olmamalıdır! Ama aklınızı sürekli olarak 'ateş-ten put'larınızda! Namazda bile! Ah!

Dünyanın durumu budur! Her an bu 'put'ları üzerinden mesaj bekleşen insanlar! Ya hu! Kur'an kalbinizde! Rabbinizden gelen ilahi 'bir' mesaj var! 'Oku'sanıza! Dışardan gelecek mesajlar şeytana aittir! Allah(cc) size, kalbinize yolladığı özel mesajını şeytandan gizlemiş! 'Bir' yeryüzü halifesi olabilmeniz için! 'Sır' burada! Hayati 'bir' sır! 'Oku'sanıza! Onu okumayıp şimdi her an elinizdeki 'ateş-ten put'a şeytanın göndereceği mesajı mı bekliyorsunuz? Mesaj kimden gelirse gelsin şeytanın 'dumansız ateş'i üzerinden gelir size! Ve anlamazsınız bile! İç içedir sevdiklerinizin söylediğiyle onun saklı frekansı! Bazı telefon konuşmalarınızdan sonra birdenbire kendinizi mutsuz hissedersiniz ya! Ama işin tuhaf tarafı daha da bağımlı olursunuz! İkince mesajını beklersiniz! Şartlandırmıştır şeytan sizi kendine!

Kim olursanız olun artık fark etmiyor! Ev hanımı, çocuk, genç, akademisyen, doktor, futbolcu, siyasetci, imam... Ah! 

Şeytanın sanal ağının içinde hepsi!

Ey Müslümanlar! Bu gidiş iyiye doğru değil! 'Sekar'a sürükleniyorsunuz! Kalbinizdeki 'emanet'i okuyabilmek için sonsuz 'bir' sükunetin içine girmelisiniz!'Kelimeler' usulca açarlar o zaman size kendi iç manalarını! Sırlarını! Ve kendinizi birdenbire Cennet'te hissedersiniz!

Değer mi yahu? Ne uğruna Cehennem'e düşeceksiniz! Şeytana bu kadar yakın yaşamak doğru mu bu dünyada? Kısacık bir dünya hayatı işte! İndirin şalteri! Öldürün elinizdeki şeytan 'put'larını! Can çekişsin şeytan! Cansız 'put' size hiçbir 'şey' yapamaz!

Ohh! Dünyanın ilk günleri! Öylesine 'bir' sessizlik ki! Huzur! Sonsuz 'bir' nur! Ey! Bütünlendi işte hakikat! 'Oku'yabiliyorsunuz kalbinizdeki vahyi çok şükür...

Tek 'bir' hakikat! Ey!

"Ey sükûna kavuşmuş benlik! Dön Rabbine, razı etmiş ve razı edilmiş olarak! Gir kullarımın arasına! Gir cennetime!"

Şükürler olsun Cenab-ı Allah'a... 

Hayati Sır



Bu haber 4,778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,164 µs