En Sıcak Konular

Alman ordusu "en cazip işveren" olmayı hedefliyor

29 Ekim 2014 16:57 tsi
Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Bakanlar Kurulu'nda alınan karar gereği bundan böyle Alman ordusunda çalışmayı daha cazip hale getirmek amacıyla bir takım değişiklerin yapılacağını bildirdi.

Ursula von der Leyen, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, hazırlanan yasa tasarısıyla Alman ordusunu ülkedeki "en cazip işveren" haline getirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, ''Bu yasa tasarısı ordu için bir dönüm noktası'' dedi.

Alman savunma bakanının verdiği bilgiye göre, hayata geçirilmesi planlanan iyileştirmelerin başında düzenli mesai saatleri, part-time çalışma ve daha iyi ücret geliyor. Buna göre, haftalık mesai saatinin 41 saat olması ve temel ücretlere yüzde 20 ila 40 arasında değişen miktarlarda iyileştirme yapılması hedefleniyor.

Hazırlanan yasa tasarısında ayrıca askerlerin emeklilik şartları ve teşvik imkanları da ele alınıyor. Tüm paketin gelecek dört yıl için Almanya'ya maliyeti ise 1 milyar avroyu bulacak.

Alman ordusu, üç yıl içinde 185 bin asker ve 55 bin sivilden oluşacak.  Her yıl 20 bin olan personel ihtiyacı için ise 60 bin müracaatın yapılması gerektiği kaydedildi.

Almanya Savunma Bakanlığı görevini 10 aydır yürüten Ursula von der Leyen, göreve geldiğinde reform için düğmeye basmış ve yasaya gerek duyulmayan konularda iyileştirmeler yapmıştı. Yapılan iyileştirmelere göre, ordu personeline diz üstü bilgisayar, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar dağıtılmıştı.

Tasarının yasalaşması için Federal Meclis'in onay vermesi gerekiyor. Tasarının en erken gelecek yıl nisan ayında yasalaşması bekleniyor.

AA



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,872 µs