En Sıcak Konular

TÜSİAD'ta Yalçındağ çatlağı

8 Eylül 2007 13:41 tsi
TÜSİAD'ta Yalçındağ çatlağı Yeni kabinenin beklentileri karşılamaktan uzak olduğu sözleri ile dikkatleri üzerine çeken Arzuhan Doğan Yalçındağ, başkanı olduğu TÜSİAD’ta krize sebep oldu. Üye işadamları tepkili...

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİ- AD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ''Anayasa değişikliğine ilişkini sürecin, şeffaf olması ve geçmiş dönemle hesaplaşma anlayışı içinde hazırlanmaması'' gerektiğini söyledi.

Yalçındağ, Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanlar Konseyi'nde yaptığı konuşmada, seçimin ardından yaşanan süreç ile Cumhurbaşkanlığı seçimi, ekonomik gelişmeler ve Anayasa değişikliğine dikkati çekti.

Yalçındağ, yeni oluşan hükümetin ve programının beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu öne sürerken, önemli yapısal reformların yapılması için Hükümete altı ay süre verdiklerini söyledi. Kasım ayına kadar 301. maddede değişiklik yapılmasını da isteyen Yalçındağ, hükümetin atamalarda da dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

HASSASİYETE DİKKAT

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, özellikle Diyanet Başkanlığı üzerinden başka kuruluşlara geçiş yapıldığını öne sürdü. Cumhurbaşkanı Gül'ün adaylığının ilan edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetin temel ilkelerine ve kuruluş felsefesine sadakat, tarafsızlık, devletin kurumları arasındaki uyumu gözetme ve laikliğin korunması” gibi konuları öne çıkararak topluma güvence verme ihtiyacını hissettiğini belirten Yalçındağ, "bu ihtiyacın, kendisinin de gözlemlediği ve değer verdiği bir toplumsal hassasiyetten kaynaklandığı açıktır" dedi.

Yalçındağ konuşmasında, Hükümete yönelik eleştirilerinde ise "Yalnızca icraatında değil, söylemlerinin içerik ve üslûbunda da azami titizlik içinde olmasını gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Yalçındağ şöyle devam etti:

KADIN BAKAN AZLIĞI

"AKP, seçim döneminde üslubunu ‘merkez sağ parti olma’ hedefiyle şekillendirmiş olduğu izlenimini vermekteydi. Yaratılan bu beklentinin karşılanması gerekir. Ne yazık ki bu yaklaşımın kabineye beklendiği ölçüde yansıdığını göremedik. Özellikle yalnızca bir tek kadın bakanımızın olmasını seçim öncesi beyanlarla bağdaşmaz bulduk." dedi.

BOYDAK’TAN SERT TEPKİ

Yalçındağ’ın bu açıklamalarına en sert tepki yine TÜSİAD’tan geldi. TÜSİAD üyesi Bekir Boydak “Bu fikirler hanımefendinin şahsi görüşüdür” dedi. “Kabineyi ve icraatlarını beğenen benim gibi onlarca TÜSİAD üyesi arkadaşım var” diyen Boydak “500 TÜSİAD üyesi varsa yarısının benim gibi düşündüğüne inanıyorum. Bu yüzden üyeliğim bitince TÜSİAD’a yeniden üye olmayacağım” diye konuştu.

BUGÜN 



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,645 µs