En Sıcak Konular

MiT‘e sızmak için paralel eğitim

29 Ekim 2014 08:31 tsi
MiT‘e sızmak için paralel eğitim Müfettiş raporlarına yansıyan detaylardan paralel yapının Mersin’de oluşturduğu MİT’e sızma hazırlığı çıktı.

Mersin’de derin yapıya şok operasyon. Mesleğe yeni başlayan polislere geceleri eğitim veren paraleller darbe yapabilselerdi Ramazan Akyürek MİT Müsteşarı, eğitim verdikleri polisler de MİT personeli olacaktı.

Mersin emniyetindeki paralel yapılanmanın ilin valisinden emniyet müdürüne, bürokratından işadamına 123 kişiyi yasa dışı dinleme iddialarına yönelik operasyon yapıldı. Soruşturma dosyasına giren müfettiş raporlarına yansıyan detaylardan paralel yapının Mersin’de oluşturduğu MİT’e sızma hazırlığı çıktı. MİT’i Pensilvanya’ya bağlama planını deşifre eden polis memurunun ifadelerinin yer aldığı raporda 2013 yılında istihbarat şubede yeni nesil polislerin MİT görevlisi gibi yetiştirildiği Ramazan Akyürek’in teşkilatın başına geçirilerek bu polislerin de emrine verilmesinin planlandığına yer verildi.  

23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mersin’de aralarında vali, hakim, emniyet müdürü, siyasiler, bürokratlar ve iş adamlarının da bulunduğu 123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri gerekçesiyle 16’sı daha önce meslekten ihraç edilen 27 paralel emniyetçiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Meslekten ihraç edilen Eski İstihbarat Müdürleri Ali Çengelci ile Ali İhsan Kaya ile Komiser İlyas Avcı ve Yavuz Efe adreslerinde bulunamadı. Kaya, Avcı ve Efe öğleden sonra teslim oldu. Ankara’da olan Çengelci de Mersin’e gelerek teslim olacağı öne sürüldü.

DERSLER GECE YAPILMIŞ

Müfettiş raporlarına göre paralel yapının gönderdiği yeni istihbaratçıları MİT’e hazırlamak için akşamları hızlandırılmış eğitimler verilmiş. Eğitimlerde MİT’i ele geçirme planı talimatı verilmiş.

Akyürek darbeyle koltuğa oturacaktı

Soruşturma dosyasına giren Mersin emniyetinde görevli polis memurunun İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği 11 sayfalık mektupta yer alan detaylar Mersin’deki yapılanmayı deşifre etti. Raporlara yansıyan bilgilere göre 2013 yılınnda Mersin'de ilginç bir yapılanmaya gidilmiş. Şubeye paralel yapı tarafından tayin edilen polisler MİT mensubu gibi eğitilmiş. Plana göre eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek MİT’in başına getirilip eğitime alınan polisler de teşkilata sızdırılıp emrine verilecekti. Böylece MİT Pensilvanya’ya bağlanacaktı.

Akşam



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,096 µs