En Sıcak Konular

İspanya'da havuz medyası soruşturması

28 Ekim 2014 16:38 tsi
İspanya'da iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) başı, işadamlarından ihale karşılığı toplandığı iddia edilen kara paralarla dertte.

PP'nin eski Genel Sekreteri Angel Acebes, partinin 'B' veya 'paralel kasası' olarak tabir edilen kayıt dışı paralarla, 'Lidertad Digital' adlı bir medya grubunun hisselerini satın aldığı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında bugün ifade verdi.

Eski Adalet ve İçişleri Bakanı olan Angel Acebes, 446 bin Euro'ya söz konusu medya grubunun hisselerini alması için partinin eski haznedarları Alvaro Lapuerta ve Luis Barcenas'a onay verdiği öne sürülüyor. Ulusal Mahkeme (Audiencia Nacional) hakimi Pablo Ruz, kayıt dışı paralar yüzünden tutuklu yargılanan PP'nin eski haznedarı Luis Barcenas'ın ifadeleri doğrultusunda, Acebes, Lapuerta ve işadamı Antonio Vilela'nın sanık olarak yargılanmasına karar vermişti. Halk Partisi'nin ilk yargılanan Genel Serkreteri olan Angel Acebes, partinin 'B kasası' olduğu iddialarını ve Libertad Digital hisselerinin alınması talimatını verdiğini reddetti.

Öte yandan bu sabah ifade veren bir diğer sanık Lapuerta, partiden gelen talep doğrultusunda Libertad Digital hisselerini aldığını kabul etti ancak bunları 'parti fonlarıyla' almadığını söyledi. 87 yaşındaki Alvaro Lapuerta, kendi parasıyla 139 bin 700 euroya 1.270 adet hisse aldığını ve 209 bin 550 Euro'ya sattığını ifade etti. Savcılığın tezi ise diğer hissedarlar gibi, Lapuerta'nın kayıtdışı parayı kendi zimmetine geçirdiği yönünde.

PP'nin eski mali işler sorumlusu Barcenas, amiri Lapuerta'ya dönemin Genel Sekreteri Acebes'in 'Libertad Digital'in hisselerini almak için 'güvenilir' işadamlarını bulma emrini verdiğini iddia ediyordu. Luis Barcenas, hisseleri alacak yeterli sayıda işadamı bulunamadığı için, Angel Acebes'in onayıyla hisseleri partinin 'B kasasından' aldıklarını öne sürmüştü.

El Pais gazetesinin ortaya çıkardığı Barcenas'ın el yazısı notlarında, milyonlarca Euro kayıt dışı paralarla parti üyelerine elden dağıtılan "ek maaş" listesinin yanı sıra, 2004 ve 2005 yıllarında aynı kasadan Libertad Digital'in hisseleri için toplam 446 bin 100 Euro ödendiği yer alıyordu.

(CİHAN)



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,057 µs