En Sıcak Konular

HSYK'da görev dağılımı yapıldı

28 Ekim 2014 14:11 tsi
HSYK'da görev dağılımı yapıldı HSYK Başkanvekilliği ve 3. Daire Başkanlığına Metin Yandırmaz, 1. Daire Başkanlığına Halil Koç ve 2. Daire Başkanlığına Mehmet Yılmaz seçildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekilliği ve 3. Daire Başkanlığına Metin Yandırmaz, 1. Daire Başkanlığına Halil Koç ve 2. Daire Başkanlığına Mehmet Yılmaz seçildi.
 
HSYK Genel Kurulu'nun ilk toplantısında üyelerin dairelere dağılımı, daire başkanları ve HSYK Başkanvekili seçimi yapıldı.
 
Buna göre, 1. Daire Başkanlığına Halil Koç, üyeliklere Kenan İpek, Yakup Ata, Mehmet Durgun, Rasim Aytin, Ömür Topaç ve İsa Çelik seçildi.
 
2. Daire Başkanlığına Mehmet Yılmaz, üyeliklere Taci Bayhan, Hayriye Şirin Ünsel, Mustafa Kemal Özçelik, Muharrem Özkaya, Ramazan Kaya ve Mahmut Şen geçirildi.
 
HSYK Başkanvekilliğine ve 3. Daire Başkanlığına Metin Yandırmaz getirilirken, üyeler Şaban Işık, Ömer Kerkez, Kerim Tosun, Aysel Demirel, Ahmet Berberoğlu ve Turgay Ateş oldu.
 
Dairelerin görevleri
 
HSYK 1. Dairesi, hakim ve savcıların atama, nakil, kadro dağıtımı işlerine bakıyor.
 
2. Daire, hakim ve savcıların yükselme, 1. sınıfa ayrılma işleriyle suç, disiplin soruşturma ve kovuşturması hakkında karar verip bu nedenlerle geçici yetkiyle yer değiştirme ve görevden uzaklaştırma işlerini yürütüyor. Daire ayrıca, meslekte kalmaları uygun görülmeyen hakim ve savcılar hakkında karar veriyor.
 
3. Daire ise hakim ve savcı adaylarını mesleğe kabul etme, hakim ve savcıların görevlerini mevzuata uygun yapıp yapmadıklarını teftiş kuruluna denetletme, hakim ve savcılar hakkındaki ihbar ve şikayetleri inceleyip gereğini yapma, hakim ve savcılar hakkında soruşturma ve inceleme işlemleri için teklifte bulunma, göreve tekrar atanma, meslekten çekilme, görevin sona ermesi hakkında karar verme işlerine bakıyor.

aa

Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,783 µs