En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı'ndan Kobani açıklaması

27 Ekim 2014 22:27 tsi
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Göktaş, "Cumhurbaşkanımız, Kobani'nin kime ait olduğuna dair bir şey söylemedi. Sözlerinin çarpıtılması esef vericidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir şey söylemedi. Bazı medya organları tarafından, Cumhurbaşkanımızın Kobani konusundaki sözlerinin çarpıtılması esef vericidir" dedi.

Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Estonya dönüşünde uçakta basın mensuplarına yaptığı değerlendirmesindeki sözlerinin medya organlarının bir bölümü tarafından çarpıtılmasına tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etnik ayrımcılığa kesinlikle karşı olduğunun kamuoyu tarafından çok iyi bilindiğini ifade eden Göktaş, şunları söyledi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımız, her türlü etnik ayrımcılığa karşıdır. Onun bu özelliğini kamuoyu da gayet iyi biliyor. Nitekim Cumhurbaşkanımız, gazetecilerle yaptığı sohbette, Arapların Ayn el-Arap olarak adlandırdıkları Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir tartışmanın içine girmeyeceğini açıkça ifade etmiş durumdadır. Hal böyle iken Cumhurbaşkanımızın sözlerinin çarpıtılması, basın etiğiyle de bağdaşmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kobani’nin kimlere ait olduğuna dair bir şey söylemedi. Bazı medya organları tarafından, Cumhurbaşkanımızın Kobani konusundaki sözlerinin çarpıtılması esef vericidir."

Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Estonya dönüşünde gazetecilerle yaptığı sohbette, Kobani ve bölgede yaşanan drama dikkati çektiğini vurgulayarak, "Kobani sakinleri de dahil olmak üzere kaos ve terör ortamından kaçan herkese Türkiye’nin kucak açtığını vurgulamıştır” dedi.

AA 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs