En Sıcak Konular

CHP'li Güler: Erdoğan cumhurbaşkanımız değil!

27 Ekim 2014 17:29 tsi
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğa için, "Sayın Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanımız değildir" dedi.

Sert çıkışlarıyla bilinen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğa için, "Sayın Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanımız değildir" dedi.

AK Saray'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayacağını belirten, Güler, şöyle konuştu: "Doğayı ve her türlü kuralı yıkarak Atatürk Orman Çiftliği'nde yaptıkları işi hem yasalara hem tarihimize saygısızlık olarak görüyoruz. Bu saygısızlığı hiçbir zaman cevapsız bırakmayacağımızı görev biliyorum."

BÖYLE GÜNLERİ HAYAL BİLE EDEMEZKEN...

Cumhuriyet etkinliği için Zonguldak’a gelen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, parti teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet’e yönelik tehditlerin daha da büyüdüğünü belirtti. Güler, "Cumhuriyet, temel ilkeleriyle gerçekten büyük çöküş sürecine girdi. Yıllardır bunu engellemek için mücadele ettik. Tehlike ve tehditler daha da büyüdü. Daha geçen gün gencecik silahsız asker çocuklarımızın şehir ortasında eşkiyaca vurulması var. Böyle günler yaşayacağımızı hiçbirimiz hayal etmezken ne yazık ki başımıza geldi. Bu ölümler Türkiye’nin bölünmesi anlamına gelen ölümler. Hem çocuklarımızın acısı çok büyük hem ülkemizin başına gelebilecek kötülükler çok büyük." şeklinde konuştu.

BU SAYGISIZLIĞI CEVAPSIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı'nı, "mahvettiği Atatürk Orman Çiftliği'ndeki AK Sarayı'nda kutlayamayacağını" ifade eden Güler, şunları ekledi: "Onların sahte dekorlarının içine hapsolmayacağız. Ve söyleyeceğiz ‘Sen Çankaya’yı boşaltırsın ama Çankaya’yı yok edemezsin’. Bizim cumhurbaşkanlarımız hep oradan seslenecekler. Doğayı ve her türlü kuralı yıkarak Atatürk Orman Çiftliği'nde yaptıkları işi hem yasalara hem tarihimize saygısızlık olarak görüyoruz. Bu saygısızlığı hiçbir zaman cevapsız bırakmayacağımızı görev biliyorum."

CUMHURBAŞKANI, CUMHURBAŞKANIMIZ DEĞİL

CHP’li Güler, gazetecilerin, 'Cumhurbaşkanı’nın üslubunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, şu cevabı verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanımız değildir. Sayın Cumhurbaşkanı kendisini devlet başkanı gibi görüyor. Böyle gördüğü için örneğin Amerika’daki muadilini Obama olarak kabul ediyor. Hoş, Anayasa henüz başkanlık anayasası değil ama 2015 seçimlerinden sonra anayasayı da değiştirme hayalinde. Daha anayasayı değiştirmeden kendini fiilen cumhurbaşkanı olmaktan ziyade devlet başkanı gibi gördüğü için Anayasa'ya aykırı açıklamalar yapmakta bir beis görmüyor.

Sanıyorum bir siyasi parti başkanıymış gibi konuşması, kendisini cumhurbaşkanı olarak değil devlet başkanı olarak görmesinden ileri geliyor. Ama bu, Anayasa'ya ve hukuka aykırı bir durum. Anayasa böyle oldukça cumhurbaşkanın bir siyasi parti lideri gibi konuşma hakkı ve yetkisi yoktur.

Dolayısıyla anayasayı ihlal suçu işliyor. Nasıl bir hedef peşinde olduğu bellidir. Türkiye’nin parlamenter rejimini ortadan kaldırma ve ülkeyi başkanlık sistemine götürme peşindedir. O böyle bir davanın yolcusu olarak yürüyor. O nedenle böyle davranması bizi şaşırtmadı."

cihan



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs