En Sıcak Konular

Cizre'ye zırhlı birlik, Süleyman Şah için tatbikat...

27 Ekim 2014 17:27 tsi
Güneydoğu sınırında son günlerde askeri hareketliliğin artmaya başladığı gözleniyor. Mardin'deki zırhlı birlikler Şırnak'a sevk edildi

Güney sınırında askeri hareketlilik artmaya başladı. Mardin'in Nusaybin ilçesindeki ızrhlı askeri birlik Şırnak'ın Cizre ilçesine sevk edilirken, diğer taraftan da Süleyman Şah türbesi için askeri tatbikat düzenlendi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi istikametinden gelen ve çok sayıda 'Kirpi' adı verilen askeri personel taşıyıcı araçların içinde bulunduğu araç konvoyu geniş güvenlik önlemleri altında Şırnak'ın Cizre ilçesine ulaştı.

Diyarbakır tarafından geldiği belirlenen yaklaşık 30 zırhlı araç ve 20'ye yakın otobüsün bulunduğu askeri konvoy yoğun güvenlik önlemleri altında ilçeye girerken, konvoya olası uzaktan kumandalı saldırıya karşılık sinyal kesici tabir edilen “Jammer” araçları da eşlik etti. Askeri araçlar geniş güvenlik önlemleri altında yeni çevre yolu üzeri istikametinden Cizre Tank Taburu'na giriş yaptı.
SÜLEYMAN ŞAH İÇİN TATBİKAT

Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesindeki açıklamaya göre, Öztürk, 21 Ekim'de gündüz ve gece uçarak Suriye ve Irak sınırındaki birliklerle icra edilen müşterek görevlere ilişkin inceleme ve denetlemelerde bulundu.

141'inci Filo Komutanlığına ait F-16 D uçağıyla Ankara'daki Akıncılar Meydanı'ndan kalkan Orgeneral Öztürk, Suriye ve Irak sınırındaki yirmi kara ve hava kuvvetleri birliklerini havadan savunma görevlerine yönelik inceledi.

Toplam iki saati bulan ve yaklaşık 800 kilometrelik bir mesafeyi kapsayan inceleme ve denetleme uçuşunun ardından, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, Diyarbakır Meydanı'na indi. Öztürk, Muharip Kuvvet Komutan Yardımcısı ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanı Hava Korgeneral Hüseyin Demirarslan'ı makamında ziyaret etti.

Baskın gibi acil ihtiyaç durumlarında askeri karakollara sağlanan yakın hava desteği görevini ve Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun korunmasına yönelik planlanan müşterek harekatın tatbikatını Diyarbakır'da konuşlu 181'inci Filo Komutanlığı pilotları ile beraber gece şartlarında bizzat uçarak denetleyen Orgeneral Öztürk, gündüz ve gece şartlarında sınıra çok yakın mesafede icra edilen bu görevlerin başarılı şekilde tamamlanmasının ardından, katılımcı birlikleri tebrik etti.

Süleyman Şah Saygı Karakolu komutanı ile telsizle görüşen Orgeneral Öztürk, "İhtiyaç anında Hızır gibi yanınızdayız" ifadeleriyle karakol personeline desteklerini belirtti.

Açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk'ün "Verilen emeklerle yapılan harcamaların karşılığını görmekten çok mutlu oldum. Harbe hazır bir jet pilotu, gece görüş gözlüğü eğitimini de içeren özel ve 5-6 yıl gibi uzun bir eğitim süreci sayesinde bu seviyede karmaşık ve zor görevleri yerine getirebilmektedir. Bu müşterek tatbikata yönelik incelemelerimde müşahede ettiğim başarı hem hava hem de kara kuvvetlerimizin eseridir" ifadeleri de yer aldı.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,496 µs