En Sıcak Konular

Bekaroğlu: Mahkeme kararına neden uymuyorsunuz?

27 Ekim 2014 15:29 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada cami inşaatına ilişkin, "Eğer mahkeme kararını verir, Diyanet İşleri Başkanı da burada cami yapılacak derse, ben CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak ilan ed

Bekaroğlu, Validebağ Korusu girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, buradaki problemin cami meselesi olmadığını, burada kimsenin camiyle ilgili problemi bulunmadığını söyledi.

"AK Partili Üsküdar Belediyesi ve bunun arkasındaki insanlar burada sanki vatandaş camiye karşıymış gibi bir tablo ortaya çıkarıyor" diyen Bekaroğlu, buradaki endişenin koruyla ilgili olduğunu dile getirdi.

Bekaroğlu, insanların polisle karşı karşıya getirildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ne oluyor burada? Eğer siz burada bir ibadethane yapıyorsanız, insanlar niye burada toplanıyor? Niye insanları polisle karşı karşıya getiriyorsunuz? Bunu hükümete söylüyorum. Yazık değil mi bu yağmurda, çamurda bu polis, bu insanlar niye burada toplanmış? Şuradan sesleniyorum. Bir mahkeme kararı var. Bu mahkeme kararına uyun. Bu karar, yürütmeyi durdurma kararı. Bu inşaatı, bu çalışmaları durdursunlar. Mahkeme kararını versin. Eğer mahkeme kararını verir, Diyanet İşleri Başkanı da burada cami yapılacak derse, ben CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak ilan ediyorum. Onlar yapmasınlar bu camiyi, biz yapacağız o zaman."

İnşaat alanındaki gerginliğin giderek büyüdüğünü savunan Bekaroğlu, "Burada sıkıntılı durumlar ortaya çıkabilir. Bunun sorumlusu Hilmi Türkmen'dir. Kimse cami düşmanı değildir. Biz cami düşmanı değiliz. Halk cami düşmanı değildir. Burada mesele camiye karşı çıkmak değildir" diye konuştu.

Mehmet Bekaroğlu, ana muhalefet partisi olarak inat üzerine iş yapmadıklarını kaydederek, "Biz sorun çözeriz. Gerginliği azaltmak istiyoruz, artırmak değil. Burada insanlar cami düşmanı olarak gösterilmeye çalışılıyor ancak buradaki insanlar yeşile ve koruya sahip çıkıyorlar" dedi.

- İnşaat alanının girişine park edilen araçlar çekildi


Öte yandan cami inşaatının olduğu yerde bekleyen bir grup, sabah saatlerinde hafriyat kamyonlarının girmesini engellemek amacıyla özel araçlarını inşaat alanının girişine park etti.

Emniyet yetkilileri, gruba araçlarını bulunduğu yerden çekmelerini, aksi takdirde tüm araçların ceza yazılarak çekileceğini duyurdu.

Gruptakilerin araçlarını bulunduğu yerden kaldırmaması üzerine, trafik polisleri tüm araçların plakalarını alarak ceza yazdı. Araçlar daha sonra çekici yardımıyla otoparka çekildi.

Araçların çekildiği sırada gruptakilerden bazıları çekicilerin önüne geçerek ilerlemesini engelledi, bir kişi de araçların önünde namaz kıldı.

Bu sırada, bazıları inşaat alanına girmek isteyince çevik kuvvet ekipleri de kalkanları yardımıyla bu kişileri inşaat alanından uzaklaştırdı. Bu sırada polislerle gruptakiler arasında kısa süreli arbede çıktı.

AA



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs