En Sıcak Konular

Ukrayna'da halk sandık başında

26 Ekim 2014 14:35 tsi
Ukrayna'da erken genel seçimde oy verme işlemi devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, ocak ayından bu yana olayların yaşandığı Ukrayna'da yaklaşık 32 milyon seçmen, bugün saat 08.00'de, 450 sandalyeli parlamentonun yeni üyelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Oy verme işlemi saat 20.00'ye kadar sürecek.
 
Güvenlik gerekçesiyle nerede oy kullanacağı açıklanmayan Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, daha önce olduğu gibi Kiev'deki Subay Evi'nde oyunu kullanması bekleniyor.
 
Tek taraflı olarak Rusya'ya bağlanma kararı alan Kırım ile Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donbas bölgelerinde seçim yapılmıyor. Ukrayna'da, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla silahlı çatışmaların devam ettiği doğu bölgelerinde yaşayan yaklaşık 3 milyon seçmen, oy kullanamayacak.
 
29 siyasi partinin katıldığı seçimlerden, "Petro Poroşenko Bloku"nun lideri konumundaki Devlet Başkanı Poroşenko'nun, iktidarını güçlendirerek çıkacağı tahmin ediliyor.
 
Başbakan Arseniy Yatsenyuk'un başında bulunduğu, Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, İçişleri Bakanı Arsen Avakov ve doğudaki silahlı çatışmalarda yer alan çok sayıda askeri komutanın da milletvekili adayı olduğu Halk Cephesi Partisi'nin de seçimlerde yüksek oy alması bekleniyor. Seçimlerin ardından “Petro Poroşenko Bloğu” ile Halk Cephesi Partilerinin koalisyon oluşturarak hükümet kurması öngörülüyor.
 
Son parlamento seçimlerinin 2 yıl önce yapıldığı Ukrayna'da, Poroşenko 25 Ağustos'ta erken genel seçim kararı almıştı. Uzmanlar Poroşenko'nun böylelikle meclisteki Rusya yanlısı milletvekillerinden kurtulmayı amaçladığını iddia ediyor.

aa


Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs