En Sıcak Konular

Bakan Bozkır: Türkiye uluslararası aktör haline geldi

26 Ekim 2014 14:07 tsi
AB Bakanı Bozkır, "Türkiye o kadar şaşırtıcı şekilde büyüdü ki dünyada uluslararası aktör haline geldi. Bu yeni yapıda Türkiye'yi görmek istemeyen güçler ülkemizi etkilemeye çalıştı" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'de önemli reformların hayata geçirdiğini ve bir iki yıla kadar AB'ye kesin üye olunacak noktaya gelineceğini vurgulayarak, "Biz her şeyi dört dörtlük yaptığımızda eğer bizi Avrupa Birliği'ne almazlarsa çok da fazla umurumuzda olmaz, Avrupa Birliği kaybeder. Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi ret etme lüksü olmadığına eminim" dedi.
 
AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bozkır, konuşmasına Hakkari'de şehit olanlara Allah'tan rahmet, şehitlerin yakınlarına sabır dileyerek başladı.
 
Bu günlerin atlatılacağını ifade eden Bozkır, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve bu günlerde Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasında bulunduğuna vurgu yaparak, ülkenin bu günkü konumunun on yıl öncesinden hayal dahi edemediğini belirtti.
 
Bozkır, Türkiye'nin başarısının herkes tarafından gıpta edilerek izlendiğini kaydederek, "Tırnaklarımızla kazıyarak, büyük bir kayayı kan ter içinde tepeye çıkartmayı başardık. Kayayı orada tutmak daha zor olacak belki ancak bunu yapmalıyız. Bunun için de kararlılıkla çalışmaya devam etmeliyiz" dedi.
 
Türkiye'de huzur ortamının korunması gerektiğine işaret eden Bozkır, şöyle devam etti:
 
"Türkiye bugüne gelirken 4 önemli aşamadan geçti. Bunlar ekonomik reform, demokratik reform, AB süreci, barış ve çözüm sürecidir. Türkiye ekonomik anlamda çok sıkıntılı dönemler yaşadı. Bunları hepimiz hatırlıyoruz. Bu günlere gelirken çok önemli ekonomik reformları hayata geçirdik. AK Parti iktidara geldiğinde 3 bin dolar olan kişi başına gelir bugün 11 bin dolara, 50 milyar dolarlık ihracat 300 milyar dolara çıktı. 4 kalem mal ihraç eden bir ülkeden 14 bin 750 kalem mal ihraç eden ülkeye haline geldik. Üniversite sayımız 85'ten 180'e çıktı. Biz ne diyoruz; 2023'te bunları üçe katlayacağız, ihracatımız 500 milyar dolara, kişi başına gelir 25 bin dolara çıkacak diyoruz. Türkiye o kadar şaşırtıcı şekilde büyüdü ki dünyada uluslararası aktör haline geldi. Bu yeni yapıda Türkiye'yi görmek istemeyen güçler ülkemizi etkilemeye çalıştı. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar ellerinden geleni yapıyor. Gezi olayları, 25 Aralık olayları bunun bir parçası."
 
Bozkır, AK Parti iktidarı olarak önemli demokratik reformları hayata geçirdiklerini kaydederek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olabilecek durumda olduğunu söyledi.
 
Avrupa Birliği sürecinin devam ettiğini kaydeden Bozkır, "Bir-iki sene içinde kesin üye olacak noktaya geleceğimizi düşünüyorum. Pek çok faslı açtık, 14 faslı kapattık, kararlılıkla ilerliyoruz. Biz her şeyi dört dörtlük yaptığımızda eğer bizi Avrupa Birliği'ne almazlarsa çok da fazla umurumuzda olmaz, Avrupa Birliği kaybeder. Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi ret etme lüksü olmadığına eminim" dedi.
 
Kardeşlik sürecini ne pahasına olursa olsun devam ettireceklerini ifade eden Bozkır, şöyle konuştu:
 
"Kimsenin bundan endişesi olmasın. Ben Avrupa'ya gittiğimde herkes Kobani'yi soruyor bana. Ben de onlara Kobani'de kimse kalmadı, 138 bin kişiyi sınırlarımızdan aldık, tüm yaşayanlar Türkiye'de diyorum. Kimse bilmiyor bu gerçekleri. Almanya 4 aydır, 'Suriye'den 16 bin kişiyi alayım mı, almayayım mı' diye tartışırken biz Suriye ve Irak'tan gelen 1 milyon 700 bin kişiyi aldık. Biz hiç bir mazluma sırtımızı dönemeyiz. Daha da gelirse onlara da kapıyı açacağız, açmak zorundayız. Suriye'de Beşar katliam rejimi kalktığında bu insanlar geri dönecek. O zaman yaptığımız şeyin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkacak."
 
AK Parti milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail Güneş, belediye başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım'ın da birer konuşma yaptığı toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

aa


Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,908 µs