En Sıcak Konular

Atalay: Bu örgütler en çok Müslümanlara zarar veriyor

26 Ekim 2014 13:04 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, İslam ile terörizmin bir araya getirilemeyeceğini vurgulayarak, "(Bu örgütler (terör örgütleri) en çok Müslümanlara zarar veriyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, İslam ile terörizmin bir araya getirilemeyeceğini vurgulayarak, "(Bu örgütler (terör örgütleri) en çok Müslümanlara zarar veriyor" dedi.
 
Atalay, Ürdün'de düzenlenen "4. Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresi"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Arap ve Türk sosyal bilimcilerin bir araya getirilmesi ve bu alanda yapılan organizasyonları çok desteklediğini belirterek, "Bu organizasyonun dördüncüsünün de Amman'da yapılması güzel bir gelişme. Bu kongre kalkınma ve eğitime yoğunlaşacak. Türk akademisyenler bu alanda Türkiye tecrübesini paylaşacaklardır" diye konuştu.
 
Atalay, eğitimin "yetişmiş insan ve insan gücü" anlamına geldiğini ifade ederek, "Türkiye olarak bu alanda çok gelişme kaydettik. Eğitimde, mesleki eğitime tekrar yoğunlaştık. Zorunlu eğitim 8 yıl iken biz bunu 12 yıla yükselttik" şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin ilkokuldan itibaren milli eğitim dahilinde din eğitimi de verdiğini aktaran Atalay, "Aynı zamanda kişisel özgürlüklere de önem veren bir ülkeyiz. Fikirlerin özgürce ifade edilmesini önemsiyoruz" dedi.
 
Atalay, kişisel özgürlüklerin geliştirilmesi ve demokratikleşmenin eğitim ve kalkınmadaki önemine değinerek, "Özgürlükler olmazsa kalkınmayı özgürce gerçekleştiremezsiniz" ifadesini kullandı.
 
Türkiye'nin son 12 yılda ekonomik alanda gelişerek, hayat standartlarını artırdığını vurgulayan Atalay, "Şuan G-20 üyesiyiz ve dünyanın en büyük 17. ekonomisiyiz. AB üyeliği sürecine devam ediyorken bir yandan İslam İşbirliği üyeliğimizi önemsiyoruz" diye konuştu.
 
"Bölgedeki gelişmelerde sosyal bilimcilere görevler düşüyor"
 
Bölgedeki gelişmeleri hatırlatan Atalay, şöyle devam etti:
 
"Şu an bölgemizde gelişen olaylarda sosyal bilimcilere görevler düşüyor. Neler olduğunu bu toplumların sosyal bilimcileri çok iyi analiz etmeli. Medeniyet başkentleri şu an harabeye döndü. Şam, Halep, Abbasi başkenti Bağdat, şuan harabeye döndü. Sosyal bilimcilerimize büyük görevler düşüyor."
 
Ürdün'ün bölgedeki konumuna ilişkin de Atalay, ülkenin İsrail ve Filistin'le komşu aynı zamanda Suriye ve Irak'la sınırı olduğunu kaydetti. Ürdün'ün 1 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı kabul ettiğini, 2 milyon Filistinlinin de bulunduğunun belirtildiğini aktaran Atalay, ülkenin Iraklı sığınmacılara da kapısını açtığını ifade ederek, "Bu açıdan Ürdünlü yöneticileri tüm bu sıkıntı ve baskıların arasında komşularıyla sıkıntı yaşamadığı ve dengelediği için tebrik ediyorum" dedi.
 
Bölgede yaşanan terör olaylarına da değinen Atalay, şunları kaydetti:
 
"El-Kaide ve IŞİD terör örgütleri var, kendilerini İslam ile tanımlıyorlar. İslam ve terörizm bir araya getirildi. İslam ve terör asla bir arada kullanılamaz. İsmi İslam... Nasıl terörizmle bir araya gelebilir ki! Bu örgütler en çok Müslümanlara zarar veriyor."

aa


Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,482 µs