En Sıcak Konular

Senin hayatın biat be!

8 Eylül 2007 09:59 tsi
Senin hayatın biat be! Ertuğrul Özkök'ün gazeteciler arasında biat kültürü olduğunu ileri sürmesi ve sık sık bunu dile getirmesi Nuh Gönültaş'ı çileden çıkardı. Gönültaş "senin hayatın biat be" dedi ve Özkök'ün "biat" ettiği eski olayları gündeme getirdi.

Nuh Gönültaş/Bugün

Senin hayatın biat be!

Tarih: 5 Ağustos 1997 "Yılmaz hükümetinin, ekonomik konularda ve sekiz yıllık eğitimdeki tutumu çok kararlı ve isabetli bulunuyor. Anladığım kadarıyla bu tutumu Mesut Yılmaz'a epey puan kazandırmış. Turgut Yılmaz, ''Türkiye, arkasına takılıp gideceği lideri arıyor.

Bu liderde aradığı en önemli özellik de kararlılık ve cesaret'' diyor. Ağabeyi Mesut Yılmaz'ın da bu dönemdeki performansını çok iyi buluyor. Bu görüşe ben de katılıyorum... Önünüze, gerekli zamlar ve sekiz yıllık eğitime geçiş gibi oraya buraya bükülemeyecek iki konu gelince ne yapacaksınız? Ya Çiller gibi davranıp, günü kurtarmaya çalışacaksınız. Ya da doğru bildiğiniz yolda yürüyeceksiniz. Yılmaz şimdilik bu ikincisini yapıyor. İnanıyorum ki bu tutumu ile de puan topluyor."

Tarih: 03 Kasım 2007: Kendisine biat edenlerce "başarılı" gösterilmeye çalışılan Mesut Yılmaz, yüzde 40'lardaki ANAP'ın oyunu, yüzde 5'e indirerek, merkez sağın en önemli partilerinden birini tarih sahnesinden sildi.

Tarih: 23 Ağustos 1997 "Cumhurbaşkanı Demirel, bugün siyasi dehasının ve uzun tecrübesinin zirvesinde oturuyor. Anlık heyecanlara kapılmayan, demokrasinin ince hatlarını muhafaza etmeye çalışan fevkalade güven verici bir profil çiziyor. Başbakan Mesut Yılmaz kendisinden umudu kesenleri bile yeniden düşündüren, yepyeni bir kimlikle karşımızda. Ecevit'i zaten hiçbir zaman değişmeyen ana hatları ile tanıyoruz. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Karadayı'ya gelince, Türk kamuoyu ilerde onun bu dönemde oynadığı müthiş uzlaştırıcı rolü çok daha iyi öğrenecek. Devletin zirvesindeki böyle bir dörtlü, Türkiye'yi istikrarlı sulara ulaştıracaktır."

Tarih 21 Şubat 2001: Biat(!) etmeyen büyük köşeciye göre devleti istikrara götürecek dörtlünün uygulamaları sonunda Türkiye tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşadı. Ülke, büyük bir felaketin eşiğine geldi.

Tarih 23 Eylül 1997 "Ekonomik konular çok önemli. Aklı başında herkes şu fikirde birleşiyor. Türkiye'nin ekonomik konularda tam anlamıyla bir gerçekçiliğe ihtiyacı var. Ve yine herkes biliyor ki, hükümet içinde ''gerçekçiliği'' Devlet Bakanı Güneş Taner temsil ediyor... Türkiye'nin, önümüzdeki dönemde Tayland'ın düştüğü duruma düşmemek için mutlaka ve mutlaka Güneş Taner'in ekonomide ağırlığını artırdığı bir zihniyete ihtiyacı var."

Tarih 13 Temmuz 2004: Güneş Taner, Türkbank ihalesine fesat karıştırmaktan Yüce Divan'a sevk edildi. Taner, Rahşan affı sayesinde kurtuldu.

Hey gidi günler hey! Bizim mahallede eleştiri kültürü var diye ahkâm kesenler, her gelene biat etmiş zamanında. Allah'tan arşiv diye bir şey var!

Nuh Gönültaş - Bugün



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,618 µs