En Sıcak Konular

Cameron'u çileden çıkaran istek!

26 Ekim 2014 09:50 tsi
Cameron'u çileden çıkaran istek!
AB'nin İngiltere'ye çıkardığı ek fatura Başbakan David Cameron'u çıldırttı.

Avrupa Birliği ülkelerinin 1995-2013 tarihleri arasındaki ekonomik performansını değerlendiren Avrupa Komisyonu bürokratları tarafından yapılan hesaplama AB içinde yeni bir kriz çıkardı. Komisyon, İngiltere, İtalya, Yunanistan, Hollanda gibi ülkelerin beklentilerin üzerinde ekonomik performas gösterdiğini, bu nedenle AB bütçesine daha fazla katkı yapmaları gerektiğini belirledi. Almanya, Fransagibi AB'nin lokomotiflerinin bütçe katkısında ise ekonomik performansları beklentinin altında kaldığı için milyarlarca euro'luk indirime gidildi.

İngiltere, bu yeni hesaplamadan en çok mağdur olan ülke oldu. Önceki gün sonuçlanan AB zirvesinde İngiltere Başbakanı David Cameron'ın önüne 2.1 milyar euro'luk yeni bir fatura konuldu ve Londra'nın bu parayı 1 Aralık'a kadar ödemesi istendi. Kendisine bu konuda daha önce hiç bilgi verilmediğini belirten Cameron ise, ''Cebimden çek defterimi çıkarıp 2.1 milyar euro'luk bir çek keseceğimi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bu parayı 1 Aralık'a kadar ödeyeceğimi zannedenler görecek. Bu parayı ödemem!'' dedi.

AB KANIMIZI EMEN VAMPİR

Düzenlediği basın toplantısında oldukça sinirli olduğu gözlenen İngiltere Başbakanı, “Bu kesinlikle kabul edilemez. Bir anda böyle bir faturanın sunulması, büyük bir paranın bu kadar kısa sürede ödenmesinin istenmesi bu kuruluşun (AB) çalışması için kabul edilemez bir çalışma şeklidir. AB'ye en fazla katkıyı sunan bir ülkeye bu şekilde davranılması kabul edilemez” diye konuştu.

AB maliye bakanlarına 'acil toplantı' çağrısında bulunduğunu belirten Cameron, Hollanda, İtalya, Yunanistan ve diğer bazı ülkelerin başbakanlarının kendisini desteklediğini vurguladı. Cameron, “Bu rakamların nasıl olup da ortaya çıktığından emin olmalıyız. Bu, araştırılacaktır” dedi. İngiliz basını dün gelişmeyi manşetlerine taşıdı. Başbakanın İngiltere halkına 2017'ye kadar yapılacağını vaad ettiği AB'den çıkış referandumunun tarihinin de erkene alınabileceği belirtildi.

Ülkede AB'den çıkışı en şiddetli savunan ve anketlerde büyük çıkış gösteren UKIP'in lideri Nigel Farage, 'AB bir vampir ve kanımızı emmek istiyor' diye gelişmeye tepki gösterdi.
 
DÖRTLÜ İTTİFAK KURULDU

Bütçe katkı talebi zaten ekonomisi çöküşe doğru giden İtalya'da da büyük tepkiyle karşılandı. Kendisinden 340 milyon euro ek katkı talep edilmesine tepki gösteren İtalya Başbakanı Matteo Renzi, bunun sadece bir rakam değil, ölümcül bir silah olduğunu, böyle bir ölümcül silah üretildiğinde, Avrupa'daki insanların Avrupa Komisyonu'nda kalpsiz ve ruhsuz teknokratlar ve bürokratların bulunduğunu düşündüğünü söyledi.

''Renzi'nin bu sözlerinin her kelimesine katılıyorum'' diyen Cameron, yüksek miktardaki bütçe katkısı talebinin, İngiliz kamuoyu üzerindeki olumsuz etkisine dikkati çekerek, bu tip taleplerin İngiltere'nin AB içerisinde kalmasını zorlaştıracağını dile getirdi. 642 milyon euro ek katkı istenen Hollanda da İtalya ve İngiltere'ye destek verdi. Yunanistan da 89.4 milyon euro katkıyı ödememek için ittifaka katıldı.

Türkiye


Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,109 µs