En Sıcak Konular

Yüksekova'da 3 asker şehit oldu

25 Ekim 2014 17:50 tsi
Yüksekova'da 3 asker şehit oldu
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 kişinin de asker olduğu ve kaldırıldıkları hastanede şehit olduğu bildirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 3 asker kaldırıldıkları hastanede şehit oldu.
 
Alınan bilgiye göre, Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 2 kişinin arkadan saldırısına uğradı.
 
Saldırıda ağır yaralanan askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
 
Askerlerin, görev yaptıkları karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya geldikleri öğrenildi.
 
İlçedeki yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor.
 
Şehit askerlerin kimlikleri belirlendi
 
Cengiz Topel Caddesi'nde maskeli 2 kişi tarafından uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerin isimlerinin Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Erbaş Yunus Yılmaz (Elazığ) ve Erbaş Ramazan Köse (İzmir) olduğu öğrenildi.
 
Güvenlik güçlerinin, saldırganları yakalamak için başlattığı çalışma sürüyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye mesajı gönderdi
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksekova'da 3 askerin şehit edilmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini iletti.
 
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda, 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e bir telgraf gönderdi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan telgrafında, üzüntülerini ifade etti, aziz şehitlerin ailelerine, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini iletti.
 
TBMM Başkanı Çiçek taziye mesajı gönderdi
 

TBMM Başkanı Cemil Çicek, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e taziye mesajı gönderdi.
 
Çiçek'in mesajında, hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ettiği bildirildi.
 
3 arkadaşımız hunharca şehit edilmiştir
 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde uğradıkları silahlı saldırıda 3 askerin şehit düşmesiyle ilgili, "Milletimizin başı sağ olsun. Hakkari Yüksekova'da alışverişe, çarşıya inen biri uzman jandarmamız ve ikisi jandarma erimiz olan 3 arkadaşımızı hunharca şehit etmişlerdir" dedi.
 
Ala, Palandöken Kaymakamlığında kurum amirleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının faillerinin yakalanması için çalışma başlatıldığını söyledi.
 
Saldırının, yüzleri maskeli iki kişi tarafından yapıldığını belirten Ala, şöyle konuştu:
 
"Milletimizin başı sağ olsun. Hakkari Yüksekova'da alışverişe, çarşıya inen biri uzman jandarmamız ve ikisi jandarma erimizi hunharca şehit etmişlerdir. İki, yüzü maskeli kişinin olduğu tespit edildi. Onlar, bu jandarma ve jandarma erimizi tabancayla vurarak şehit etmişlerdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Tabii o kişilerin yakalanması için gereken yapılıyor."
 
Ala, bir gazetecinin, "Saldırı tabancayla mı düzenlendi?" sorusunu Ala, "3 arkadaşımız hunharca şehit edilmiştir. Yüzleri maskeli iki kişi tarafından yapıldığı tespit edildi. Şahısların yakalanması için gerekli çalışma başlatıldı. Şu anda ciddi bir biçimde yakalanmaları için çalışılıyor. Daha detay veremeyeceğim, Allah rahmet eylesin" diye yanıtladı.
 
Valilik: Failleri arıyoruz
 

Yüksekova ilçesinde 3 askerinşehit olmasıyla sonuçlanan menfur saldırının aydınlatılması ve bunu düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için yoğun olarak çalışıldığı bildirildi.
 
Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saldırıda 3 askerin şehit olduğu hatırlatıldı.
 
Saldırının terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
" Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Zagros İş Merkezi karşısında düzenlenen saldırı sonucu, ilçenin Haruna Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle (Konya/Çeltik), Jandarma Er Ramazan Köse (Artvin/Borçka) ve Jandarma Er Yunus Yılmaz (Bingöl/Karlıova),şehit olmuştur. Bu menfur saldırının aydınlatılması ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü mensuplarının yakalanması için güvenlik güçlerimizin yoğun çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

aa


Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,661 µs