En Sıcak Konular

Mısır'da 3 gün yas ilan edildi

25 Ekim 2014 10:29 tsi
Mısır'da 3 gün yas ilan edildi Mısır'ın Kuzey Sina ilinde güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildiği bildirildi.

Mısır'ın Kuzey Sina ilinde güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildiği bildirildi.

Mısır televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, bir kararname yayınlayarak ülke genelinde 3 gün yas ilan etti.

Bu arada Ulusal Güvenlik Konseyi, Cumhurbaşkanı Sisi'nin başkanlığında toplantı düzenleyerek, saldırıda hayatını kaybedenlerin intikamının alınacağını belirtti. Toplantı sonrası yayımlanan yazılı açıklamada, farklı yerlerde düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenerek, saldırganlardan intikam alınacağı vurgulandı.

Öte yandan saldırı, Mısır müftüsü, siyasi partiler ve değişik gruplar tarafından kınandı.

Saldırıyı kınayan Mısır Müftüsü Şevki Abdülkerim Allam, Özgür Mısırlılar Partisi, El-Kerame Partisi, Liberal Ed-Dustur Partisi, Demokratik Nesil Partisi, Nur Partisi, El-Vasat Partisi, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak ve Temerrüd hareketi yetkilileri, saldırganların en kısa zamanda yakalanarak cezalarının verilmesi talebinde bulundu.

Ülkenin güvenliğini ve barışını hedef aldığı belirtilen saldırının, Mısırlılar'ın teröre karşı koyma azmini ve iradesini yok edemeyeceği aktarıldı.

Olağanüstü hal

Bombalı saldırının ardından, ilde 3 ay olağanüstü hal ve 17.00 ile 07.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Sina ilinde 3 ay olağanüstü hal ve 17.00 ile 07.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nin bu sabah Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin başkanlığında olağanüstü toplanmasına karar verildiği aktarıldı.

Mısır'ın Kuzey Sina ilinde güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiği, 28'den fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs