En Sıcak Konular

CHP, Halk Evlerini geri getiriyor

7 Eylül 2007 23:42 tsi
CHP, Halk Evlerini geri getiriyor Göreve devralır almaz CHP’nin toparlanması için projeler ürettiğini belirten Başkan Gürsel Tekin, halka ulaşmak için, eski Halk Evleri modeline benzer, CHP Halk Hizmet Evleri projesinin Beykoz, Maltepe ve Büyükçekmece’de pilot çalışmalarına ba

Mustafa Dolu-Akşam


Daha önceleri yapılan her seçimde İstanbul’da hep birinci parti olan CHP, 70’li yıllardaki örgütlenme modelini yitirince son seçimlerde ikinciliğe yerleşti.

Son seçimi İstanbul’da başkansız geçiren CHP yeni başkanına kavuştu. Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini başarı ile yürüten Gürsel Tekin İstanbul’un başkanı oldu.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizi ziyaret etti. Kendisini Genel Yayın Müdürümüz Serdar Turgut ile ben karşılayıp ağırladık. Yazarımız Şakir Süter’in vefatı nedeniyle taziyelerini bildiren başkanla konuştuk, yeni projelerini dinledik.

Göreve devralır almaz CHP’nin toparlanması için projeler ürettiğini belirten Başkan Gürsel Tekin, halka ulaşmak için, eski Halk Evleri modeline benzer, CHP Halk Hizmet Evleri projesinin Beykoz, Maltepe ve Büyükçekmece’de pilot çalışmalarına başladıklarını belirtti.

İstanbul’da on binlerce üyelerinin olduğunu belirten başkan, “Bunların arasında avukatlar, doktorlar, öğretim görevlileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, eski bürokrat ve yöneticiler, maliye ve muhasebeciler, sosyal hizmet uzmanları ve her meslekten üyemiz var. İlçelerde kuracağımız Halka Hizmet Evleri’nde her gün meslek guruplarından dalında uzman olan üyelerimiz imkanları ölçüsünde kuracağımız evlere uğrayıp çalışacak. Kendilerine başvuran vatandaşlarımızın sağlık, eğitim, hukuk, sosyal hizmet, el işi, işsizlik konularında halkımıza yardımcı olacağız.

Her hizmet evinde oluşturacağımız Kadın Komisyonları, Gençlik Komisyonları, Meslek Komisyonları marifeti ile hizmeti halkımızın ayağına götürüp onların bir çok işini yine komisyonlarımızda görev almış olan partili üyelerimiz vasıtası ile takip edip sonuçlandıracağız. Vatandaşlarımızın kolay iş bulmalarını sağlayacak el ve beceri kursları açacağız” dedi.

Çok geç kalınmış olmakla birlikte, halkımızın, “Zararın neresinden dönülürse kârdır” dediği gibi, iyi bir proje iyi bir çalışma. Ürettiği projeyi uygulamakta kararlı görünün Gürsel Tekin, CHP’nin 70’li yıllardaki örgütlülük modelini geri getirmek için çalışmalara başlamış görünüyor.

akşam

 

 



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,593 µs