En Sıcak Konular

Kültür Bakanlığı'ndan Fazıl Say açıklaması

23 Ekim 2014 14:46 tsi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sanatçı Fazıl Say'a yönelik sansür iddialarına ilişkin, "eserlere Bakan ya da Bakanlık tarafından herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını" bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunu yanıltan gerçek dışı, maksatlı haberler yapıldığı ancak haberlerde iddia edildiği gibi sanatçıya veya herhangi bir eserine yönelik sansür uygulanması ya da eserlerinin programdan çıkartılmasının kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulandı.

Sanatçının 2013-2014 sanat sezonunda, biri CSO tarafından olmak üzere 3 eseri programa alındığı, 2 eseri seslendirildiği ve kendisinin de solist olarak katılacağı 16 Mayıs 2014'teki konserin ise Soma'da yaşanan üzücü olay üzerine iptal edildiği belirtildi.

Her sanat sezonunda değişen repertuvara senfoni orkestralarının yönetimlerinin karar verdiği ve belirlenen eserlerin Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü onayına sunulduğu bildirilen açıklamada, sanatçının son 5 yılda 13 eserinin programa alındığı ve bunlardan da sadece 3'ünün CSO'nun programında yer verildiği kaydedildi.

Açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

"2014-2015 sanat sezonunda ise bir eseri 22 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecektir. Ayrıca 2009-2010 ve 2011-2012 sanat sezonlarında sanatçının hiçbir eseri programa dahil edilmemiştir.  Bu yıl bir eseri programa alınmasına rağmen eserlerinin hiç seslendirilmediğinin iddia edilmesi kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir tutumdur.

Ayrıca sanat sezonunda yer alacak eserler Bakan onayına sunulmadan Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından onay verilerek programa alınmaktadır. Haberlerde iddia edildiği gibi eserlere Bakan ya da Bakanlık tarafından herhangi bir müdahale söz konusu değildir. Bu konuda gerçekler bütün ayrıntılarıyla kamuoyuyla paylaşılmışken, Türkiye'yi dışarıya ihbar eden, ülkede sanata sansür varmış imajı oluşturulmaya çalışılan haber ve açıklamalar üzüntüyle takip edilmektedir. Olmayan bir sansürün var gibi gösterilerek, bunun reklam kampanyasına dönüştürülme çabasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

AA



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs