En Sıcak Konular

İşte Bakanlığı kaçıran Milletvekili

7 Eylül 2007 19:50 tsi
İşte Bakanlığı kaçıran Milletvekili Erdoğan’ın Sezer ve Gül’e sunulan iki kabine listesi arasında bir iki küçük değişiklik olabilir sözü karanlıkta kalmıştı. İşte ikinci listeden çıkartılan milletvekili.

Şamil Tayyar/Star

Cep’teki 14 günlük bakan

Biliyorsunuz, Başbakan Erdoğan 60. hükümet listesini ilk olarak 15 Ağustos’ta 10. Cumhurbaşkanı Sezer’e sundu. Sezer’in ‘ Yeni cumhurbaşkanına götür’ önerisi üzerine hükümetin kuruluşu için 11. cumhurbaşkanının seçilmesi beklendi. Erdoğan da 28 Ağustos’ta listeyi yeni cumhurbaşkanına götürdü.

Bir çok gazetede bazı bakanların Gül’ün tercihi doğrultusunda yer değiştirdiği iddia edilirken, Çankaya’daki zirvenin perde arkasını yazarak listede hiçbir değişiklik olmadığını belirtmiştim. Ancak Erdoğan’ın Sezer ve Gül’e sunulan iki liste arasında bir iki küçük değişiklik olabilir sözü karanlıkta kalmıştı.

Şimdi ona da açıklık getirelim. Sezer’e sunulan listede Ankara Milletvekili Doç. Dr. Aşkın Asan, Devlet Bakanı olarak görev alıyordu. Yani Sezer listeyi onaylasaydı 15 Ağustos’ta Asan, Devlet Bakanıydı.

29 Ağustos’ta Gül’ün onayladığı listede Asan yoktu. İlk listede yer alan Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle boşalan Dışişleri’ne Ali Babacan’ın kaydırılması, Babacan’ın yerine Mehmet Şimşek’in getirilmesi, ikinci kadın bakanın şansını ortadan kaldırdı.

Doç. Dr. Aşkın Asan 42 yaşında, Trabzonlu. Riyad Eğitim Fakültesi mezunu, ABD’de Texas Tech Üniversitesi’nde bilgisayar ve öğretim teknolojileri alanında master sahibi. 19. Mayıs Üniversitesi’nde doktora çalışmasını tamamlayan Asan, vekil olmadan önce Umman’ın başkenti Muscat’ta Sultan Qaboos Üniversitesi’nde doçent görev yapıyordu. Evli, 3 çocuk annesi. İngilizce ve Arapça biliyor.

Ne diyelim, kısmet...



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,697 µs