iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

CHP, Maria Harf’ı transfer edecek mi?

23 Ekim 2014 11:16 tsi
CHP, Maria Harf’ı transfer edecek mi? ABD Dışişleri’nden sonra YPG’nin bir terör örgütü olmadığını söyleyen ikinci isim Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Ancak CHP'nin asıl istediği bambaşka bir ABD isteğiyle aynı!.. iyibilgi Ankara

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniversiteli gençlerle yaptığı bir sohbet sırasında şu cümleleri kurdu; “YPG'nin şu ana kadar Türkiye'ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı." “Uygulama” kelimesinin tercih edilmesi de garip ama YPG’nin tanımı ve tarifi içinde bulunan “silahlı kanat”, yani PKK-PYD’nin silahlı kanadı olduğu bilgisinden muaf olduğu anlaşılıyor.

ABD’nin, bizzat Beyaz Saray’ın Kobani’ye yardım planlamaları sırasında, “Türkler kızmasın, nasıl yapalım” tartışmaları sırasında geliştirdiği, “bizim hukuka göre PKK terörist ama PYD değil” çözümlemesinin CHP tarafından paylaşıldığı, akla yatkın bulunduğu anlaşılıyor.

Madem öyle, niye silahları PKK’ya versin?

Ancak akıl ile dil ilişkisi karmaşık: “Bizim için YPG terör örgütü değildir. Ancak YPG'nin şu ana kadar Türkiye'ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur. Şimdi hükümet Barzani'ye silah gönderdi. Barzani de diyor ki, biz bunları YPG'ye verdik. Bizim korkumuz şu; bu Silahların PKK'nın eline geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu silahlar bizi vurabilir” diye devam etmiş aynı konuşmada Kılıçdaroğlu.

İyi ama YPG bu silahları PKK’ya niye versin ki? Onlar terör örgütü değil ki? Terör örgütü olmadığı için, “vatanını savunduğu için”, işi bittiğinde silahları iade edecektir. Yani Kılıçdaroğlu’nun önermelerine göre böyle olması gerekiyor. Peki ya öyle olmazsa? İşte onun kaçış kapısı da baştan açık bırakılmış; “Olursa tabi karşı çıkarız”. Elbette ama o zaman ortada CHP’nin stratejik planından çok ABD’nin günlük gelişmelere göre savrulduğu aklına uyma kalıyor.

Aslında CHP'nin Kobani'de samimiyetle istediği şu: Türkiye'nin oraya asker göndermesi! Yani sadece hükümetin değil, devletin tüm bileşenleri ile karşı çıktığı asker gönderme kararının yanlış olduğunu düşünüyor ve bunu alenen söylüyor CHP.

Bu durumda, zaten Obama yönetimi bir dönem daha görev alamayacağından boşta kalacak Sözcü Marie Harf CHP’ye transfer edilebilir ki, bu da Washington’un politikalarının Harfiyen uygulanmasını kolaylaştırır.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,906 µs