En Sıcak Konular

ÖDP-Uras krizi büyüyor

7 Eylül 2007 19:22 tsi
ÖDP-Uras krizi büyüyor Ufuk Uras’ın DTP’nin teklifi üzerine milletvekili seçilmesiyle ÖDP’de yaşanan kriz sürüyor. Parti 6-7 Ekim tarihlerinde olağanüstü Kongreye gidiyor.

Ufuk Uras’ın 22 Temmuz seçimleri öncesinden partisinden istifa ederek DTP’nin “Bin Umut” projesiyle milletvekili seçilmesinin ardından Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nde (ÖDP) yaşanan kriz aşılamadı.
Krizin çözülmesi için 6-7 Ekim tarihinde olağanüstü kongreye gidilecek.
ÖDP'nin önde gelen isimlerinden Oğuzhan Müftüoğlu, eski Genel Başkan Hayri Kozanoğlu, Melih Pekdemir, Mahmut Memduh Uyan, Alper Taş ile KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, MMO Başkanı Emin Koramaz’ın da aralarında bulunduğu bin 250 kişi “ÖDP’ye Sahip Çıkma Zamanı” başlıklı bir bildiri yayınladılar.
ÖDP'deki tartışmaların odak noktasını eski Genel Başkan Ufuk Uras’ın 22 Temmuz seçimleri öncesinde partinin kararlarını tanımayarak DTP’nin kendisine yaptığı adaylık önerisini kabul etmesiyle başladığı kaydedilen bildiride, olağanüstü kongrede partinin bundan sonraki geleceğinin de belirleneceği ifade edildi.

-"ÖDP'DE İKİLİ HAYAT VAR"-

Bildiride, “Partide sürecek bir tartışmayı bir parçalanma korkusu yaratarak önlemeye çalışan anlayışlar, gerek seçim öncesi gerekse de seçimler sonrasındaki tutumları ile partide ikili bir hayatı açığa çıkarmıştır. Bu ikili hayata son verilmesinin yolu da tüm üyelerin aktif katılımı ile gerçek bir tartışma sürecinin ilçelerden başlayarak sürdürülmesi ve ÖDP’nin geleceğinin bu tartışmalar ışığında belirlenmesidir” denildi.
Bildiride, Bağımsız adaylık sürecinin parti içinde yarattığı tartışmaların istismar edilerek, ÖDP’nin Kürt sorunu karşısındaki bağımsız devrimci duruşuna “duyarsızlık ve milliyetçilik” gibi çirkin suçlamalar getirildiği savunuldu.

-"SOLDA YENİ BİR AKP İSTENİYOR"-

Partinin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği açısından önemli olan bildiride şöyle denildi:
“Bu gün ÖDP dışında özellikle CHP’nin sağ / milliyetçi bir çizgiye savrulması karşısında solda ciddi bir boşluğun doğduğu bilinmektedir. Ancak, bu boşluğu doldurma adına ÖDP’nin tabanı ve yetkili organları dışında tepeden inme emrivakilerle AB/Türkiye projesini temel alan sol liberal bir yönelime sürüklenmesine izin verilemez. Böyle bir yönelim “solda yenilenme” adına emperyalist sermaye güçlerinin temel yönelimleri doğrultusunda solda yeni bir AKP karikatürü yaratma çabasından başka bir şey olmayacaktır.”
Seçimlerden sonra Ufuk Uras, bir süre bağımsız kalmış, daha sonra ÖDP'ye tekrar girmişti.



Bu haber 3,192 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs