En Sıcak Konular

Demirtaş: Beni ortadan kaldırmaya çalışıyorlar

22 Ekim 2014 16:14 tsi
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, hakkında bir hiçleştirme kampanyası yapıldığını belirterek, "Şahsen beni bir siyasi figür olarak ortadan kaldırmak için bunları yapıyorlar” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun Akil İnsanlar toplantısında yol haritasının HDP ve Kandil ile paylaşıldığı yönündeki sözlerini Selahattin Demirtaş yalanladı. Al Jazeera Türk'e konuşan Demirtaş, "Yol haritası ne benimle paylaşıldı ne de heyetle" dedi.

İsmi üzerinden büyük bir hiçleştirme kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Selahattin Demirtaş, olay yaratcak şu açıklamayı yaptı: "Şahsen beni bir siyasi figür olarak ortadan kaldırmak için bunları yapıyorlar.”

HDP KANDİL'E GÖTÜRDÜ ONAY ALDI İDDİASI

Akil İnsanlar ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun buluşmasından dışarı yansıyan haberlerden biri de Başbakan Davutoğlu'nun HDP ile ilgili sözleri oldu. Âkil adam heyetinde yer alan Yıldıray Oğur, Türkiye gazetesindeki yazısında, Başbakan'ın, kendisiyle görüşen İmralı heyetinin de HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da verdikleri sözleri tutmadığını söylediğini yazdı. Yazıya göre Davutoğlu toplantıda HDP heyetinin yol haritasını Eylül ayı başında Kandil’e götürdüğünü ve onay aldığını anlattı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: YALAN

Al Jazeera'den Gonca Şenay'a konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun Eylül ayı başında yol haritasının Kandil’e götürüldüğü şeklindeki sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti:

“Yol haritası bizimle paylaşılacaktı. Yalan, bize yol haritası filan verilmedi. Yalan. Heyetimiz böyle bir çalışma yapmadı. Yalanlar üzerine bir süreç yürür mü? Başbakan bunu söylediyse yanlış. Ne benimle paylaştı yol haritasını ne de ne heyet ile. Heyet de ayrıca bir açıklama yapacak. Güvensizliği derinleştiren bir psikolojik savaş mekanizması yürütüyorlar.”

ÖCALAN'A VERİLEN SÖZ TUTULMADI

Hükümetin izlediği politikayı, “güven artırıcı bir duruş değil” sözleriyle tanımlayan Selahattin Demirtaş, görüşmelerin açıklanmayan ayrıntılarıyla ilgili sorusuna ise, “Biz her şeyi açıklayamayız” sözleriyle yanıt verdi:

“Birçok yalan şey yazılıyor. Bazı gerçekleri açıklayacağız, bazılarını ise açıklayamayacağız. Müzakere süreçlerinde her şey kamuoyunun bilgisi dahilinde gerçekleşmez. Buna sığınarak bizi zor durumda bırakmaya çalışmasınlar. Bize karşı bu dili kullananlar kendi verdikleri sözün hangi birini tuttular? Mesela defalarca bize gazetecilerden, akil insanlardan oluşan genişletilmiş bir heyet İmralı’ya gidecek sözü verdiler, hem bize hem de İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan’a. 1 yıldır bunu söylüyorlar, Yaptılar mı? Yok. Hasta tutukluların hemen serbest bırakılacağını söylediler, belki 30 defa verdiler. Bize samimiyetsiz, ikiyüzlü diyenlerin verdiği sözü tutmuyor diyenler, bunlara bir baksınlar.”

HDP SÖZ VERDİ DEMEK DOĞRU DEĞİL

Başbakan Davutoğlu’nun Âkil insanlar toplantısından dışarı yansıyan bir diğer açıklaması da HDP’nin Hükümete verdiği iddia edilen “15 Ekim’e kadar kamu düzenini bozan eylemler bitecek” sözüydü. Demirtaş, buna da tepki gösterdi.

“HDP, yol kesme bitecek sözünü verebilir mi? Bu HDP’nin işi değil. HDP mi yol kesiyor? Kandil’e bunu iletilmiş olabilir, “Kamu güvenliğini tehlikeye atan şeyler son bulsa demiş Kandil de üzerimize düşeni yapacağız” demiş olabilir. Ama bunun HDP bize söz verdi gibi yansıtılması doğru değil.”

BENİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Demirtaş süreçte kendi ismi üzerinden bir kampanya yürütüldüğünü söyledi:

“Benim ismim üzerinden büyük bir hiçleştirme kampanyası yürütülüyor, muhtemelen Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yaklaşan Genel Seçimlerle ilgisi var. Yazılıp çizilenlerin çok önemli bir kısmının yanlış olduğunu söyleyebilirim. Müzakere sürecinde kendi ellerini güçlendirmek istiyorlar. Şahsen beni bir siyasi figür olarak ortadan kaldırmak için bunları yapıyorlar.”

Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,393 µs