En Sıcak Konular

IKBY Kobani'ye 200 Peşmerge gönderiyor

22 Ekim 2014 15:46 tsi
IKBY Kobani'ye 200 Peşmerge gönderiyor Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye (Ayn el Arap) ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin gönderileceği bildirildi.

 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) ilk etapta Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye (Ayn el Arap) ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge göndereceği bildirildi.

IKBY Parlamentosu’nun kapalı oturumuna katılan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oturumda, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin Kobani’ye gönderileceğini söyledi. Bakan, Peşmergenin Silopi-Nusaybin ve Suruç güzergahından Kobani’ye geçeceğini belirtti" dedi.

Bakan Kadir'in, "Barzani'nin talebi ve Türkiye'nin desteğiyle Peşmerge Suriye'ye gidiyor. Suriyeli Kürt partileri, daha çok ağır silah istiyor. Halkımızın isteği üzerine Peşmergeyi bölgeye gönderiyoruz" dediğini aktaran Maruf, "Irak'ta 1960'tan sonra ilk defa asker ülke dışına çıkıyor. Bu da Peşmergeye nasip oldu" ifadelerini kullandı.

Maruf, parlamentonun ikinci oturumunda Peşmergenin Kobani'ye gönderilmesine ilişkin oylama yapılacağını söyledi.

Öte yandan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani'nin kuzeydoğu kesiminde yoğunlaştı. Terör örgütünün, Kürt gruplara ait hedeflere havan atışı gerçekleştirdiği görüldü. Sokak çatışmalarının şiddetlendiği ilçede, Kürt grupların sık sık mevzi değiştirmesi dikkat çekti.

Gün boyu keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ise Kobani'nin doğusundaki IŞİD mevzilerini bombaladı.

Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,875 µs