En Sıcak Konular

Soğuk algınlığına iyi gelen meyveler

22 Ekim 2014 11:31 tsi
Soğuk algınlığına iyi gelen meyveler Mevsim geçişlerinde ve özellikle kışın sıkça yaşadığımız soğuk algınlığını tedavi etmek ve önlemek için birçok faydalı meyveyi ilaç niyetine tüketebilirsiniz.

Bu sonbaharı hasta olmadan geçirmeniz için mucize meyveleri

Soğuyan havalarla birlikte soğuk algınlığı ve gribe yakalanma riskimiz de artıyor. Peki, soğuk algınlığından korunmak ve eğer yakalandıysanız üstesinden gelmek için vitamin deposu meyvelerden özellikle hangilerini bolca tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Bağışıklık sisteminizi güçlendirip, vücut direncinizi artıracak ve soğuk algınlığının üstesinden kolayca gelmenizi sağlayacak, özellikle C vitamini bakımından zengin bu meyveleri hasta olmadan önce de günlük menünüzün bir parçası haline getirmeyi ihmal etmeyin.


Limon
Turunçgiller ailesinden limon, hiç şüphe yok ki soğuk algınlığının en önemli ilaçlarından biri. Vücuda girdiği andan itibaren enfeksiyonlara savaş açan, soğuk algınlığının yol açtığı halsizliğe, yorgunluk hissine meydan okuyan, hastanın enerjisini yükseltip kısa sürede ayağa kaldıran bu mucize meyvenin suyunu çorbanıza, bitki çayınıza veya salatanıza sıkıp tüketebilirsiniz. Limon suyunu sıkar sıkmaz tüketmeniz öneriliyor. Çünkü limonda bulunan C vitaminin etkisi, havayla temas ettiği andan itibaren azalmaya başlıyor.


Mandalina
Bütün turunçgill
er gibi mandalina da C vitamini bakımından zengin olduğu için soğuk algınlığına birebir. Lif, mineral ve antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliği olan bu meyve sayesinde yalnızca soğuk algınlığının üstesinden gelmekle kalmayacak diğer olası hastalıklara karşı da kendinizi koruma altına alacaksınız. Siz siz olun bu küçük meyveyi elinizden, çantanızdan, masanızdan eksik etmeyin.


Portakal
Hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendiren bu vitamin deposu kış meyvesi, soğuk algınlığıyla mücadele önemli bir role sahip. Hastalığa yakalanmadan önce vücudun direncini artırmak için bolca tüketilmesi gereken portakalı, özellikle soğuk algınlığına yakalandığınızda kesinlikle elinizden düşürmeyin. 100 gramında bile 55 miligram C vitamini bulunan portakal sayesinde kısa sürede toparlanabilirsiniz.


Greyfurt
Portakal ile neredeyse aynı içeriğe sahip olan bu meyve, içerdiği P vitamini miktarı ile diğer turunçgillerden bir adım önde. Greyfurt hem bol miktarda C vitamini almanızı sağlarken hem de içerdiği P vitamini aracılığıyla C vitamininlerinin daha da etkili olmasına yardımcı oluyor. Eğer soğuk algınlığıyla etkili bir mücadele istiyorsanız bu meyveyi bolca tüketmelisiniz. Acımtırak ekşi tadınıysa bir parça esmer şekerle kolayca hafifletebilirsiniz. Greyfurt tüketirken dikkat etmeniz gereken tek şeyse kullandığınız ilaçlar. Greyfurt, özellikle yüksek tansiyon ve kolestrol ilaçlarının etkisini azalttığı veya artırdığı için bu ilaçları kullanan hastalara önerilmiyor.


Kamkat
Adını son günlerde daha sık duymaya başladığımız turunçgiller ailesinin bir meyvesi olan kamkat ile henüz tanışmadıysanız kendinizi oldukça lezzetli ve faydalı bir meyveden mahrum bıraktığınızı söyleyebiliriz. Yüksek miktarda C vitamini içeren bu meyve aynı zamanda güçlü bir antioksidan. Kabuğu ile birlikte yenilebilen kamkat sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hastalıklara karşı direnç kazanabilirsiniz.


Kivi
Bu yeşil meyvenin tam bir C vitamini deposu olduğunu söyleyebiliriz. 100 gramında yaklaşık 100 ila 400 miligram C vitamini bulunan kivi, vücudumuzun dokuz temel besin maddesinin bir günlük ihtiyacını da tek başına karşılıyor. A, C, B1, B2, B3, B9 vitaminleri ile kalsiyum, protein ve demir içeriyor. Kabuğu da içi gibi C vitamini ile dolu olan kivinin turunçgilllerden neredeyse iki kat daha fazla C vitamini içerdiğini unutmayın ve vücudunuzun direncini yüksek oranda artırıp enerjinizi yükseltecek bu meyveyi özellikle soğuk havalarda daha çok tüketmeye çalışın.


Bu haber 946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,649 µs