iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Aşk olsun Ankara: Rumlar ihmal edilir mi?

22 Ekim 2014 10:51 tsi
Aşk olsun Ankara: Rumlar ihmal edilir mi? Kıbrıs Rum kesimi, bölgedeki kaosun Türkiye’yi meşgul edeceğini düşünerek Akdeniz’de iş çıkarıyor. Dahası, Rusya ve İsrail’i de yanına çağırıyor. Haliyle fırçayı yiyor! Yok, bizden değil... iyibilgi Ankara

Esasında bir "manidar zamanlama" aranıyorsa, Başkan Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD üzerinde konuştukları gün, Rum kesimi de İsrail ve Rusya'ya, "gelin Akdeniz'de tatbikat yapalım" diyorlardı.

Centilmenlik mi? O da nesi?

Ancak bu tatbikat gerilimli gelişmelerin son halkası. Bilindiği gibi kısa süre önce toplumlararası müzakereler kesilmişti. Daha doğrusu Rum tarafı başından beni masadan kaçma fırsatı aradığından ilk fırsatta masadan kalkmıştı.

Dahası, bölgede var olan kaosun Türkiye'nin Kıbrıs ve Akdeniz'le ilgilenmesini zorlaştıracağı hesabıyla Kıbrıs ekonomik sahasına giren bölgede doğalgaz arama çalışmalarına girişti Rum kesimi. Üstelik bir çözüm yolu bulunana kadar böyle araştırmaların gündeme getirilmemesi centilmenlik kabulüne rağmen!

"Madem öyle…"

Haliyle Türkiye Akdeniz'de sismik araştırma başlattı. KKTC ile yaptığı Kıta Sahanlığı anlaşmasına dayanarak Barbaros Hayrettin Paşa'yı Akdeniz'e gönderdi ve yanına da 3 savaş gemisi verdi. Bu Rumları çok kızdırdı. Rumlar hemen Rusya ve İsrail ile irtibata geçti ve Ankara'ya misilleme olarak tatbikat başlattı.

İşte Rumların tatbikat arayışı da bundan sonra geldi ve İsrail ve Rusya'yı davet etti. Fakat! İşin bir başka boyutu daha var ki, Rum kesiminin başını ağrıtacak gibi duruyor.

Rumlar tatbikat kararı aldıklarında konuyu önce Amerika'ya açtılar. Amerika da açılan konuyu kapattı ve "şimdi karıştırmayın ortalığı" dedi. Washington, Rusya ve İsrailli tatbikatı duyunca biraz kızmış son duyumlara göre. Rum tarafına da bu hissiyatını iletmiş! Şimdi Rumların en güvendiği kale AB'den de böyle bir reaksiyon gelmesi bekleniyor.

Kısaca, Rumlar Türkiye'nin ilgisizliğinden rahatsız. İlgi istiyorlar. Ankara eski dostlarını bu kadar ihmal etmemeli. Aksi halde ilgi bekleyen çocuk gibi sağı solu kırıp dökecekler.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,143 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,184 µs