En Sıcak Konular

KCK'dan son dakika Kobani açıklaması

21 Ekim 2014 15:13 tsi
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kobani'deki son durumla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'yi IŞİD'le kader birliği yapmakla suçladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kobani'yle ilgili yaptığı açıklama olup bitenden Türkiye ve AK Parti'yi sorumlu tuttu.

Türkiye'nin 'Rojava devrimi'ne düşmanlık besldiği için IŞİD'i bu şehre sürdüğünü iddia eden KCK, "Türkiye ile kader ortaklığı yapmış IŞİD, tüm bu saldırılarında amacına ulaşmamıştır" dedi.

Türkiye'nin Kobani'ye yardım koridoru açması ve Peşmerge'ye bölgeye gitmesi için topraklarını kullandırmasının ardından KCK'dan bu kadar sert bir açıklama gelmesi şaşırtıcı olarak yorumlandı.

Yazılı bir açıklama yayımlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 'Rojava devrimi'ne ilk günden itibaren saldırıların olduğunu öne sürerek, ilk büyük saldırının Türkiye'nin desteklediği gruplar tarafından Rasulayn'da yapıldığını iddia etti.

TÜRKİYE VE IŞİD KADER BİRLİĞİ YAPTI İDDİASI

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Türkiye sınırları içinde olan Ceylanpınar’ı cephe gerisi olarak kullanıp her gün Rasulayn’a saldırılmıştır. Ancak YPG ve YPJ güçleri kahramanca direnerek Ceylanpınar’dan gelip Rasulayn’ı işgal etmek isteyen güçleri söküp atmışlardır. Ancak Rojava Devrimine düşmanlık besleyen Türkiye daha sonra IŞİD'i Rojava Devrimine saldırtmıştır. IŞİD Rojava Devrimine saldırdığı her yerde yenilgi alarak yüz geri olmuştur. Irak'ta Musul’u teslim aldıktan sonra Şengal, Maxmur ve Kerkük’e saldıran IŞİD yine karşısında YPG-YPJ ve HPG gerillalarını bulmuştur. Türkiye tarafından da desteklenen ve Türkiye ile kader ortaklığı yapmış IŞİD, tüm bu saldırılarında amacına ulaşmamıştır” dedi.

IŞİD'in PYD karşısında büyük kayıplar yaşayınca Türkiye ile ilişkisine de güvenerek Kobani etrafına güç yığdığını ve Kobani’yi işgal etme saldırısı başlattığını öne süren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasına şöyle devam etti: “Kuşatılmış olan Kobanê’nin birkaç gün içinde düşmesi beklenirken, Kobani 35 gündür tarihin gördüğü en büyük kahramanlıklardan birini göstererek direnmektedir. Kobani bu direnişi gösterirken Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkes'iyle, Laz'ıyla, Arap'ıyla ve Ermeni'siyle tüm Türkiye halkları büyük moral destek vererek bu mücadeleyi güçlendirmişlerdir.

AK PARTİ EN ZOR DÖNEMİNİ YAŞADI

Kobani Direnişi etrafında Türkiye'nin tüm demokratik devrimci güçlerinin birleşmesi, Rojava devriminden yana tutumlarını koymaları ve bu yönde mücadele etmeleri Türkiye'nin demokrasi ve özgürlük tarihi açısından da yeni bir dönem başlatmıştır. Kobani direnişi, Türkiye'yi demokratikleştirip Kürt sorununu çözecek tüm dinamikleri ortaya çıkarmış ve bir araya getirmiştir. Özellikle Kürt Özgürlük Hareketi ile Türkiye devrimci demokrasi güçlerinin Kobani Direnişi etrafında ortak mücadelede buluşması AKP hükümetini korkutmuş ve sarsmıştır. AKP on iki yıllık iktidarının en zor dönemini yaşamıştır. On yıllardır derin güçlerin ve özel harpçilerin Türkiye halkları ile Kürt halkı arasında örmek istediği barajlar yıkılmıştır. Böylece tüm dünyanın Kobani Direnişine duyarlı hale gelmesinde Türkiyeli demokrasi güçlerinin de önemli bir rolü olmuştur.”

Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs