En Sıcak Konular

'ABD, Türkiye'yi IŞİD'le mücadeleye zorluyor'

21 Ekim 2014 13:41 tsi
'ABD, Türkiye'yi IŞİD'le mücadeleye zorluyor' ABD'nin IŞİD'e karşı mücadele eden PYD'ye havadan askeri ve insani yardımda bulunması ve Türkiye'nin peşmergelerin Kobani'ye geçmesi için koridor açması Rus basınında önemli yer tuttu.

Rusya Kürt Halkıyla Dayanışma ve İşbirliği Topluluğu Başkanı Yuriy Nabiyev, İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada, "ABD'nin Kobani'deki Kürtlere yardımı, Ankara'nın IŞİD'le mücadeleye daha aktif şekilde katılmasını sağlamaya yönelik. Bu gelişme, bölgeyi daha istikrarsız hale getirebilir. Bölgedeki ve Kobani'deki durum, ABD ve Türkiye'nin arasını açabilir" değerlendirmesinde bulundu.

VZGLYAD: TÜRKİYE'NİN ZORUNLU HAMLESİ

Vzglyad gazetesi, Türkiye'nin peşmergelere Kobani koridorunu açmasını "Türkiye'nin zorunlu hamlesi" başlığı ile duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "PYD bizim için PKK ile eştir" sözlerini hatırlatan gazete, Suriye Ulusal Konseyi Temsilcisi Omar Şaar'ın yorumlarına yer verdi.

Şaar, Ankara'nın ABD tarafından gönderilen yardımların terör örgütü PKK'nın eline geçmesinden endişe duyduğunu da belirtti. Şaar, Türkiye ve ABD arasındaki anlaşmazlıkların bölgedeki gidişatı etkileyebileceğine dikkat çekti.

Rusya Küresel Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü uzmanlarından Doğu bilimci Viktor Nadein-Rayevskiy, ABD'nin bölgedeki etkinliğinin asıl amacının Beşar Esad rejimini devirmek olduğunu ifade etti.

ABD'nin bu hedef doğrultusunda bölgedeki çeşitli noktaları vurduğunu ve Kürtlere yardım ettiğini belirten Rus uzman, Kürtlerin Washington'un bağımsız Kürdistan kurulmasını desteklediğinden şüphe ettiğini vurguladı. Nadein-Rayevskiy, "Birçok Kürt, IŞİD'le mücadeleyi Ortadoğu'daki sınırları ABD'nin planlarına göre yeniden çizme hedefinin bir kılıfı olarak görüyor. Literatürde bu planlar Ralph Peters'in haritası olarak biliniyor" dedi.

Rusya'nın Sesi



Bu haber 1,065 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,994 µs