En Sıcak Konular

'Dayatmalara karşı dimdik duracağız'

7 Eylül 2007 15:55 tsi
'Dayatmalara karşı dimdik duracağız' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir yöresinde, bir kişinin "Devlet bizi duymuyor" demesini asla kabul etmeyeceğini belirterek, "Sessiz yığınların sessiziyiz, kimsesizlerin kimsesiyiz"dedi.

Erdoğan, 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra düzenlenen ilk başkanları toplantısına katıldı.

Zaman'da yer alan habere göre Erdoğan, programın açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti kadroların seçimlerde Türkiye'nin yükünü bir kez daha ağırtığını ve Türkiye'nin önünü açtığını söyledi. Durup dinlenmeden Türkiye'nin önünü açmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin ağır kriz şartlarından uzaklaşarak, huzur ve istikrar içinde ilerileyeceğini vurguladı.

22 Temmuz'da milletin büyük bir teveccüh göstererek emaneti AK Parti iktidarına teslim ettiğine işaret eden Erdoğan, bu seçimin hem iktidarlarının özellikle güvenoyu alma anlamına gelmekte hem de değişim iradesinin milletin gönlünde makes bulduğunu gösterdiğini ifade etti. Millet iradesi ile ortaya çıkan tablonun göz önüne alındığından bunun demokrasinin de bir zaferi olduğunu ifade eden Erdoğan, yüzde 84 gibi çok yüksek ve batılıları da imrendirecek bir katılımla milletin demokratik iradesini ortaya koyduğunu kaydetti. Erdoğan, milletin özgür iradesiyle sandıkta verdiği kararın Türkiye'de demokrasinin yerleşmiş hale geldiği, demokrasiye bağlılığın tartışmalı hale getiren partilerinde millet nezninde itibar kaybettiklerinin ortaya çıktığını vurguladı. Erdoğan, seçim sonuçlarının ülkenin istikrar ve huzuruna olduğu kadar da Türk siyasetinin geleceğine de büyük katkılarının olduğunu belirtti.

Erdoğan, seçim sonuçlarının 70 milyon insanın yüreğinde uyandırdığı yansımaların yanı sıra dünyadaki yansımasının son derece olumlu olduğunu söyledi. Erdoğan, siyasetin bütün aktörlerinin seçim sonuçlarını çok iyi değerlendirmesi ve dersler çıkarması gerektiğine işaret etti. Erdoğan, kendilerinin seçim sonuçlarını il il, ilçe ilçe, köy köy ve sandık sandık değerlendireceklerini ve bundan da ders çkaracaklarını anlattı. Erdoğan, bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini ve kısa bir süre içerisinde kitap halinde teşkilatlara göndereceklerini kaydetti. Yapılacak çalışma sonucunda nasıl bir çalışma ortaya koyduklarını yerel seçimlerde teşkilatlarının görmüş olacağını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin huzur ve ortamını koruyacak, büyüme enerjisini koruyacak, gelecek hedeflerinden sapmayacak ve demokratik istikrarından asla vazgeçmeyeceğini belirterek, bu kararın millet tarafından verildiğini herkesin iyi anlaması gerektiğini söyledi. Seçim sonucunda 60. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurarak TBMM'den güven oyu aldıklarını hatırlatan Erdoğan, şu anda bulundukları noktanın yolun sonu değil yolun başlanğıcı olduğunu kaydetti. Erdoğan, çok çalışarak milletin güvenine layık olmaya çalışacaklarını belirtti.

Mücadelenin hükümetin ve milletvekillerinin mücadelesi olmadığını ifade eden Erdoğan, seçim sonuçlarına göre AK Parti'nin milletin bugünler ve yarınlar için umudu olduğunu tekrarladı. Erdoğan, kısa mesafede bir koşu yapmadıklarını, maraton koşusu da olmadığını, bu koşunun sonu olmadığını ve son nefese kadar mücedelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Erdoğan, kendilerinin halka hizmeti hakka hizmet olarak yola koyulduklarını söyleyen Erdoğan, 81 il başkanına teşekkür etti.

"MİLLETİN DERT ORTAĞI OLUN"

İl başkanlarına halka fildişi kuleden bakmamaları tavsiyesinde bulunan Erdoğan, "Fildişi kulelerden halka bakılmaz. Bakarsanız, bir gün sizi o kuleden indirirler" dedi. Erdoğan, ülkenin çözülmesi gereken çok meselesi ve deva bulması gereken dert olduğunu, ülke için yapılması gereken çok iş olduğunu kaydetti. Herkesin yapacağı bir iş olduğunu ifade eden Erdoğan, kendilerinin yüreğinde Türkiye sevdası bulunduğunu, bu milletin en ufak bir sıkıntısına duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını söyledi. Erdoğan, teşkilat mensuplarının Türkiye'nin neresinde yaşarsa yaşasın her insanın en yakın dostu, arkadaşı, dert ortağı ve yoldaşı olmak durumunda olduklarına işaret etti. Erdoğan, "Çünkü bü ülkede başı sıkışanın, gönlü kırılanın, imdat isteyenin umudu da AK Parti'dir de ondan" dedi.

Erdoğan, basın yayın organlarında vatandaşların sıkıntılarını anlatan haberler karşısında duyarlı olmalarını istedi. Erdoğan, yer alan olayın hangi bakanlığı ilgilendiriyorsa bakanlığın uyarılmasını istedi. Hz. Ömer'in "Kenar-ı Dicle'de bir kurt aşırsa bir koyunu, Gelir de adl-i İlahi sorar Ömer'den onu" sözünü hatırlatan Erdoğan, "Biz de Hakkari'nin Çukurca'da bir olay olsa bunu bizim Edirne'den hissetmemiz lazım. Hissettiğimiz için çok güçlü olacağız" dedi.

Ankara'ya Türkiye'nin her köşesine eşit yakınlıkta başkent haline getirmeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, il teşkilatlarının bulundukları bölgelerin en ufak bölgelerinin temsilcileri olmalarını istedi. Erdoğan, makamların gelip geçici olduğuna işaret ederek, "Varsın birileri olayı farklı şekilde yorumlasın. Varsın birileri köşelerinden çalakalem devam etsin. Biz yolumuza inandığımız şekilde devam ederiz. Çünkü milletimiz bizi çok iyi tanıdı, tanıyor" dedi.

Ocağın kaynamadığı, çorbanın pişmediği bir yöredeki evden ilk önce AK Partili kadroların haberinin olmasını isteyen Erdoğan, iş olmayan gencin, tedavi olmayan hastanın hızırı AK Partililer'in olması gerektiğini ifade etti. Siyaseti millete hizmetin aracı olarak yaptıklarını söyleyen Erdoğan, teşkilatlanın bütün elamanlarının hizmet ehli olması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin bir yöresinde, bir kişinin "Devlet bizi duymuyor" demesini asla kabul etmeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Sessiz yığınların sesiyiz, kimsesizlerin kimsesiyiz" diye konuştu.
 



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs