En Sıcak Konular

Dünya ABD'yi Irakta istemiyor

7 Eylül 2007 14:41 tsi
Dünya ABD'yi Irakta istemiyor BBC'nin 22 ülkede yaptırdığı ankete göre, dünya kamuoyu ABD'nin Irak'ta kalmasını istemiyor.ABD güçlerinin Iraktan çekilmesini en güçlü isteyen ülke hangisi.ABD'nin Irakta niyeti nedir?

BBC’nin 22 ülkede yaptırdığı ankete göre, dünya kamuoyunun yüzde 67’i, ABD kuvvetlerinin bir yıl içerisinde Irak’tan çekilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu oran, Türkiye’de yüzde 79’u buluyor. Türkiye’nin de, Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesini en güçlü biçimde talep eden kamuoyuna sahip ülke olduğu belirlendi.
İngiliz yayın kurumu BBC’nin yaptırdığı bir ankete göre, dünya kamuoyunun yüzde 67'si Amerikan güçlerinin bir yıl içinde Irak'ı terketmesi gerektiğini düşünüyor. "Amerikan askerleri Irak'tan bir yıl içinde çekilmeli" diyenlerin oranı, Türkiye’de yüzde 79’a ulaşıyor.
22 ülkede 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen anket, Amerikan askerlerinin güvenlik koşulları iyileşene dek kalmasından yana olanların ise, yüzde 23 düzeyinde kaldığını gösterdi.
Ankete katılanların yüzde 49'u, ABD’nin Irak'ta kalıcı bir askeri üs kurma peşinde olduğuna inanırken yüzde 36'sına göre ise, Amerikan güçleri Irak'ta istikrarın sağlanmasından sonra ülkeden çekilecek.
2006 yılında yapılan benzer bir anketle karşılaştırıldığında, ABD'nin Irak'tan çekilmesi yönündeki eğilimin giderek arttığı görülüyor.
Nüfusu Müslüman olan ülkelerde Irak'taki ABD varlığının derhal son bulmasını isteyenlerin oranı yarıdan fazla. Ankete Mısır'dan katılanların yüzde 58'i, Türkiye'den katılanların yüzde 64'ü, bu yönde görüş bildirdi.

-TÜRKİYE LİSTENİN BAŞINDA-

Türkiye’nin Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesini en güçlü biçimde talep eden kamuoyuna sahip ülke olduğunu ortaya koydu.
Ankete katılan Türklerin yüzde 79'u, "Amerikan askerleri Irak'tan bir yıl içinde çekilmeli" görüşünde. ABD’nin derhal çekilmesini isteyen Türk katılımcıları oranı, yüzde 64'ü buluyor.
Bu arada, ankete katılan Amerikalıların yüzde 61'i, güçlerin Irak'tan bir yıl içinde çekilmesini istiyor. Bu orana hemen çekilmesini isteyen 24'lük kesim de dahil bulunuyor.

Aktif haber



Bu haber 203 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,953 µs