En Sıcak Konular

Türkiye'de ilk vaka

17 Ekim 2014 23:19 tsi
Sağlık Bakanlığı, Suudi Arabistan'a çalışma amacıyla giden ve Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin MERS virüsü (corona virüsü) taşıdığının tespit edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hatay ili nüfusuna kayıtlı olup, Suudi Arabistan'a çalışma amacıyla giden bir vatandaşın Türkiye’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
 
''Hastadan alınan örneklerin Bakanlığımız Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarında yapılan analiz sonucuna göre söz konusu hastanın MERS virüsü taşıdığı tespit edilmiştir. Yapılan araştırma sonucunda Suudi Arabistan'da çalışan hastanın, Türkiye dönüşü öncesinde son 10 gündür devam eden sağlık şikayetleri olduğu saptanmış olup, 6 Ekim 2014 tarihinde Türkiye’ye döndüğü ve uçaktan indikten sonra doğrudan özel bir sağlık kuruluşuna başvurduğu bilgisi alınmıştır. Durumunun ağır olması sebebiyle yoğun bakım şartlarında tedavisi yapılan hastamız, 11 Ekim 2014 tarihinde hayatını kaybetmiştir.
 
Hastadan alınan örneklerin Ankara’daki  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarında incelenmesi sonucu  hastanınMERS-CoV olduğu bugün anlaşılmıştır.''
 
''Uçaktaki yolculara ulaşmak için çalışmalar başlatıldı''
 

Hastanın MERS virüsü taşıdığı tespit edildikten sonra derhal Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğü ile temasa geçildiği belirtilen açıklamada, hastanın ailesi ve sağlık personeli dahil tüm temaslı kişilerin tespit edilerek gerekli bilgilendirmenin yapılmasının istendiği bildirildi.
 
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne de durumun bildirildiğine işaret edilen açıklamada, ''Hastanın Suudi Arabistan'a bağlı özel bir havayolu şirketine ait tarifeli yolcu uçağı ile ülkemize giriş yaptığı uçaktaki yolcuların bilgileri istenmiştir. Söz konusu uçak mürettebatına, yolcu listesinde yer alan tüm yolculara ulaşmak üzere gerekli çalışmalar başlatılmıştır'' ifadeleri kullanıldı.
 
Hatay Halk Sağlığı Müdürlüğünün Türk vatandaşlarını aile hekimlerine, yabancı uyrukluları ise konsolosluklara bildirme çalışmalarına devam edildiği kaydedilen açıklamada, ''Bakanlık olarak bu sürecin tüm aşamaları bilgi ve kontrolümüz dahilinde planlanmıştır ve takibi de titizlikle yapılacaktır'' görüşüne yer verildi.

aa


Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,624 µs