En Sıcak Konular

Turgut Kazan'dan yeni yargı paketine tepki

17 Ekim 2014 17:11 tsi
Turgut Kazan: “Kendileri için tehlikeyi savuşturdular. Şimdi yargıyı dizayn ettiklerini düşünüyorlar. Artık korkular kalmadı.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, yeni yasal değişiklik paketi ile aramalarda 'somut delil' yerine 'makul şüphe' kavramının geri getirilmesini ve avukatlara dosyanın kapatılmasını sert biçimde eleştirdi.

Sekiz ay önceki değişikliği 17/25 Aralık soruşturmaları nedeniyle getirildiğini savunan Kazan, “Kendileri için tehlikeyi savuşturdular. Şimdi yargıyı dizayn ettiklerini düşünüyorlar. Artık korkular kalmadı. Makul şüpheyi geri getiriyorlar ve dosyayı avukata kapatıyorlar. Biz nasıl olsa kendimizi kurtardık, muhalif sesler yansın diyorlar” şeklinde konuştu.

Kazan, değişiklikten dokuz ay sonra bugün getirilen yasa paketi ile bu hakların geri alındığını hatırlattı.

Radikal'in haberine göre, dokuz ay önceki yargı paketinin 17/25 Aralık soruşturmaları nedeniyle çıkarıldığını savunan Kazan, şöyle devam etti:

“Altı ayda uygulamanın ne olduğu, hangi sorunlara yol açtığı asla söylenemez ve bilinemez ki, toplumsal bir ihtiyaçtan bahsedilebilsin.

O halde, gerçeği anlamamız için tarihlere bakmak yeterlidir. 6526 sayılı yasa değişikliği girişiminin başlatıldığı tarih, 17/25 Aralık soruşturma rüzgârlarının estiği tarihtir. Bakan ve Başbakan çocukları söz konusudur. Hem savcılık dosyası merak ediliyor, hem yeni arama kararlarından korkuluyordu. Bu nedenle şüpheden, somut delil arayışına geçildi.

Savunma hakkının kutsallığı vurgulanarak, dosyayı avukatlara kapatan fıkralar kaldırıldı. Böylece, Rıza Zaraf ve bakan ve başbakan çocuklarının dosyaları avukata açıldı. Hatta, TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Köylü, haklarında soruşturma istenen bakanların avukatlarına, komisyon üyelerine asla vermediği dosyanın bir örneğini verdi.

Böylece, öğrenebileceklerini öğrenmiş oldular ve başka arama kararları verilmesini önlemiş ve yani kendileri için tehlikeyi savuşturmuş oldular. Şimdi yargıyı dizayn ettiklerini düşünüyorlar. Artık korkular kalmadı. Makul şüpheyi geri getiriyorlar, dosyayı avukata kapatıyorlar. Biz nasıl olsa 'kendimizi kurtardık, muhalif sesler yansın' diyorlar."

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,947 µs