En Sıcak Konular

''Kötü niyetliler sektörün başına iş açtı''

17 Ekim 2014 11:49 tsi
Maliye Bakanı Şimşek, aerosol üretiminde 'kötü niyetli mükellefler' nedeniyle, ÖTV'nin önce alınacağını, sonra LPG’nin imalatta kullanıldığı ispat edilirse ÖTV iadesi yapılacağını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 yılında aerosol üretiminde kullanılacak LPG teslimlerinde uygulanacak ÖTV'yi sıfıra indirdiklerini hatırlatarak, "Biz sektöre destek vermek isterken, bazı kötü niyetli mükelleflerin bunu suistimal ettiğini tespit ettik. Mükellefler bundan sonra ÖTV'yi önce ödeyecek, sonra LPG’yi imalatta kullandıklarını ispat ederlerse ödenen ÖTV iade edilecek" dedi.
 
Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şimşek, 2010 yılında yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile aerosol sektöründe faaliyette bulunan yerli imalatçıları korumak adına bir düzenleme yaptıklarını anımsattı.
 
Bu düzenlemeyle, aerosol üretiminde kullanılacak LPG teslimlerinde uygulanacak ÖTV'yi sıfıra indirdiklerini hatırlatan Şimşek, kendileri sektöre destek vermek isterken, bazı kötü niyetli mükelleflerin bunu suistimal ettiğini tespit ettiklerini ifade etti.
 
Bakan Şimşek, sadece bu sektörde imalatta kullanmak kaydıyla ÖTV’siz LPG satışı yapılması gerekirken, sektörle ilgisi olmayan mükelleflerin söz konusu LPG'yi otomobillere satmaya başladığını ve bunun da kamu maliyesi üzerinde ciddi yük oluşturacak şekilde vergi kaybına yol açtığını belirlediklerini söyledi.
 
"Göz göre göre yapılan bu suistimale izin veremeyiz"
 
Söz konusu tespitin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Şimşek, 2010'dan 2013 yılına kadar sektörün aldığı LPG'nin 4 kat arttığını ancak sektör büyüklüğünün bu kadar artış göstermediğini bildirdi. Bakanlığın en önemli mücadele alanlarından birinin kayıtdışılık olduğunu dile getiren Şimşek, buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
 
Mehmet Şimşek, sektör sektör analizlerin devam ettiğini belirterek, "Bu sektörde ciddi bir sapma tespit ettik. Şimdi bunun gereğini yapıyoruz. Bu eğilimde olan hiçbir sektöre göz açtırmayız" dedi.
 
Sektör temsilcileriyle yapılan toplantılarda da bu artışın normal olmadığı kanaatine varıldığını anlatan Şimşek, "Göz göre göre yapılan bu suistimale izin veremeyiz. Mükellefler bundan sonra ÖTV'yi önce ödeyecek, sonra LPG’yi imalatta kullandıklarını ispat ederlerse ödenen ÖTV iade edilecek" diye konuştu.

aa


Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,614 µs