En Sıcak Konular

Fuat Avni kitabının yazarı gözaltına alındı

17 Ekim 2014 11:21 tsi
'Fuat Avni Firavun Sarayındaki Musa' kitabının yazarı gazeteci Aytekin Gezici, 'makul şüphe' iddiasıyla gözaltına alındı.

'Fuat Avni Firavun Sarayındaki Musa' kitabının yazarı gazeteci Aytekin Gezici'nin evine polis operasyon düzenledi. Evinde ve ofisinde arama yapılan Aytekin Gezici, gözaltına alındı.

CİHAN'ın iddiasına göre, Gezici'nin evi 'somut şüphe' değil 'makul şüphe' iddiasıyla arandı.

Mevcut kanunlarda arama kararı için ‘somut delil’ şartı aranırken yeni hazırlanan taslağa göre arama kararı için ‘makul şüphe’ kavramı devreye giriyor. İddiaya göre, taslak kanunlaşmadan ilk uygulaması bu sabah Adana’da gerçekleşti. Gazeteci, yazar Aytekin Gezici, ‘makul şüphe’ ile evi aranarak gözaltına alındı. Avukatı Yusuf Özer, gözaltı ve aramanın atılan bazı tweet'lerle ilgili olduğunu söyledi.

‘MAKUL ŞÜPHE İLE TALEBİN KABULÜNE…’

Halen yürürlükteki kanunlara göre vatandaşların ev ve işyerlerinin aranması ile ilgili hakimden karar çıkartabilmek için ‘somut delil’ şartı aranıyor. Ancak Meclis'e sunulan yeni taslağa göre ‘makul şüphe’ duyulması arama kararı için yeterli görülüyor. Gazeteci, yazar Aytekin Gezici bu sabah makul şüphe oluştuğu gerekçesi ile evi aranarak gözaltına alındı.

Gezici, hakkındaki kararı Twitter üzerinden duyurdu. Sulh Ceza Hakimi Sinan Sivri tarafından alınan kararda “Eylem niteliği, mevcut delil durumu ile muhtemel suç eşyalarının ele geçirilmesi yönünde makul şüphesinin bulunduğu kanaatine varılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir” deniliyor. Gezici'nin avukatı Yusuf Özel gözaltı ve aramanın müvekkilinin attığı bazı tweetlerle ilgili olduğunu söyledi.



Kararda, Aytekin Gezici’nin evinde arama yapılarak; bilgisayar, cep telefonu, harddisk, fotoğraf makinesi, kamera, program, sim kartı, ses ve görüntü depolayan her türlü cihaza el konulmasına izin veriliyor. Sabah saatlerinde evinde arama yapılan Aytekin Gezici, gözaltına alındı. Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirilen Gezici, daha sonra Emniyet'e götürüldü.

Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs