En Sıcak Konular

Albay Dursun Çiçek bakın ne yapıyor!

17 Ekim 2014 11:01 tsi
Ergenekon davasında ağırlaştırılmış ömür boyu müebbet alan Dursun Çiçek, hukuk fakültesi öğrencisi oldu!

İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve ıslak imza tartışmalarıyla Türkiye’nin ilk kez adını duyduğu, Ergenekon davasında ağırlaştırılmış ömür boyu, Balyoz davasında ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenci oldu.

YARIM KALMIŞ BİR ÖZLEM

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın okuldaki ilk gününü izlediği Dursun Çiçek, “Yarım kalmış bir özlemi gerçekleştirmek için burdayım” dedi.

1982 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan ancak kurmay olmasından dolayı eğitimine devam edemediği için kaydını donduran Çiçek, cezaevinden çıktıktan sonra aftan yararlanarak hukuk fakültesinde öğrenime devam kararı almış.

HUKUK BİLMEK LAZIM

Çiçek, üniversite hayatına geri dönmesi için şunları söyledi:

"Hukuk fakültesini bitirmenin gerekli olduğunu düşündüm. Çünkü önümüzde uzun bir süreç var. Yeniden yargılama sonunda önce beraatımızı alacağız. Arkasından da bu kumpası düzenleyenlere hukuk önünde yaptıklarının hesabını soracağız. AİHM’de 4 tane dilekçemiz var. Anayasa Mahkemesi’nde dilekçelerimiz var. Mücadelemizi sürdüreceğiz."

Silivri'de yaşadıklarını paylaşmak istediğini anlatan Dursun Çiçek, "Ceza hukukunda yazılanlarla Silivri’de yaşananlar arasındaki farkı öğrencilere anlatmaktan onur duyarım. O fırsat verilirse seve seve anlatırım" diye konuştu.

ONLAR ADİL YARGILANSIN

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) kumpas kuranların adil yargılanmasını isteyen Çiçek şöyle konuştu:

"Yargıda ve poliste, kumpasta imzası olan açıkça belli kişiler var. Gerçekleri çarptırarak bizim hakkımızda hüküm veren, bizi dinlemeyen, gizli tanıkların yalanlarına rağmen onları koruyan hâkim ve savcılar var. Bunların suçu sabit. Bizim 5 yılımızı çaldılar. Darbe ile müebbet ile yargıladılar, hüküm verdiler. İftira attıkları için de ceza kanununda karşılığı ne ise ağır cezalarda yargılanmaları gerekiyor. Ama biz, onların bize yaptıklarının onlara yapılmasını istemiyoruz. Onlar adil yargılansınlar."

CUMHURİYETE AYKIRI GÖRÜŞLER KÖK SALDI

Çiçek, "Geçmişe baktığınızda kurumsal veya kişisel bir eleştiri getiriyor musunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"2007’de bu işler başladığında Genelkurmay Karargâhı’nda biz olan biteni tartışmaya başladık. Nasıl bir strateji izleyelim diye... Geçmişte izlenen stratejilerin hepsi sert stratejilerdi. ‘Sert davranalım’, ‘İfadeye çağrılanları göndermeyelim’. ‘Direnç gösterelim’ gibi görüşler vardı. Bunlar hep yıllarca denenmişti. Hep kısa vadede başarı gibi gözükmüştü. Ancak uzun vadede bu Cumhuriyet’e aykırı gözüken siyasi görüşlerin güçlendiğini, kök saldığını, halkta destek bulduğunu gördük. Dolayısıyla bunlar geçici ilaç tedavileriydi. Esas operasyon değildi. Bu görüşler 2-3 yıl tartışıldı. 2009’dan sonra dendi ki, Silahlı Kuvvetler mağdur olacak, belli bir süre özgürlükleri alınacak.

İLKER BAŞBUĞ'LAR ÇIKMASAYDI...

Tabii bunun 5-6 yıl olması da beklenmiyordu. Ancak, avukatlarına, emekli olanlara söz hakkı verilsin. Kamuoyunda bir bilinç yaratalım ve millet bu haksızlığı, hukuksuzluğu görsün. Siyaset hakkında kendi oyu ile karar versin’ dendi. Bu çözüm daha kalıcı bir çözümdür kararıydı. Tabii bu kararı o zaman ben de destekledim. Ama tabii başıma bunların geleceğini bilmiyordum. Sonuçta düşündüklerimiz oldu mu? Evet kısmen oldu. Millet, yargıda da, başka kurumlarda da bir yapılanma olduğunu anladı. HSYK seçimleri günlerdir konuşuluyor. Eskiden kimse tartışmazdı. Dursun Çiçek’ler, İrem Çiçek’ler, İlker Başbuğ’lar çıkmasaydı bunlar ortaya çıkmayacaktı. Bedelini Silahlı Kuvvetler ödedi ama yargıda, kamuoyunda bir bilinçlenme yaratıldı. İşimiz zordu ama 17 Aralık’tan sonra hükümetin de saf değiştirmesiyle birlikte bu kolaylaştı. Süreç hızlandı. Çözümlenme başladı."

KOBANİ EYLEMLERİ YÜZÜNDEN OKULA GİDEMEDİM

Fakültedeki ilk dersine geçen hafta başlaması gerekirken, Türkiye'deki Kobanê eylemleri nedeniyle üniversitede olaylar çıktığı için ilk derslerine gitmediğini söyleyen Çiçek, "Velim (kızını kast ediyor) İrem, olaylar nedeniyle okula gitmememi söyledi. Ben de kendisini dinledim" dedi.

Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs