En Sıcak Konular

İşte paralel ittifakın belgesi

17 Ekim 2014 09:40 tsi
İşte paralel ittifakın belgesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hava Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok, ortaya koyduğu belgeyle, paralel yapının gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Albay Ahmet Zeki Üçok'un ortaya koyduğu belgelere göre, paralel polisler gözaltı, dinleme gibi kararları hazırlayıp imza yerini boş bırakıyor, işbirliği yapan hâkim ve savcılar da anında imzalıyordu.         

HSYK seçimleri ile büyük bir darbe yiyen paralel yapının, geçmiş icraatlarıyla adalet sistemine verdiği zarar, yeni belgelerle göz önüne serildi. Paralel yapı mensubu polislerin gözaltı, arama ve dinleme ve benzeri kararları, birer hâkim ve savcı gibi kendileri hazırlayıp sadece imza kısımlarını boş bırakarak faksladığı belirlendi. Paralel hâkim ve savcıların da faksla aldıkları bu kararları imzalayıp yeniden polise yolladığı saptandı. Ülkenin adalet sistemini çökerten paralel yapının "pes" dedirten uygulamalarını Ergenekon sanıklarından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hava Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok ortaya döktü. Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki paralel yapılanmayı soruşturduğu için kumpas kurularak hapse atılan, tahliye olunca ise kendini hukuksuzlukları ortaya çıkarmaya adayan Üçok'un gündeme getirdiği belgeler, paralel hâkim ve savcılar ile emniyetteki uzantılarının nasıl iç içe çalıştıklarının kanıtı...

15 DAKİKADA JET İMZA...

Kokuşmuşluğun belgeleri, Ergenekon davasının 116 sayılı ek delil klasöründe ortaya çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2008/994 D.İ. sayılı dosyasındaki 7 Temmuz 2008 tarihli yakalama, arama ve el koyma kararını, aslında polislerin aldığı belirlendi. Kararın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün '0212 636 21 06 numaralı faksından, saat 16.19'da Beşiktaş Adliyesi'ne fakslandığı anlaşıldı. En alttaki gönderici kaydından ise polisin hazırladığı Bülent Ersöz hakkındaki arama, yakalama ve el koyma kararının 13. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi S.S.H. tarafından imzalandıktan 15 dakika sonra emniyete fakslandığı saptandı. Hâkimin, hiçbir delili görmeksizin, emniyetçe kendisine dikte ettirilen kararı, faks üzerinden imzaladığı da böylece gözler önüne serildi.

 

 

HÂKİMİN İMZASINI TAKLİT ETTİLER

Kararın emniyet tarafından hazırlandığının bir diğer göstergesi de mahkemece karara yazılan değişik iş sayısının el yazısı ile karara sonradan eklenmiş olması. Kararı yazan polisler, verilecek değişik iş dosya numarasını bilmediğinden, bu kısmı boş bırakıp hakimlikçe kendisine çekilen faks üzerine değişik iş numarasını ise elle yazıyordu. Hâkim S.S. H. 13.Ağır Ceza kapatılmasına rağmen TBMM'nin kararını yok sayarak sanıklar hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar vermiş, basına da mahkemenin görevde olduğunu söylemişti. Yine Ergenekon davasındaki ortaya çıkan diğer belgelerde ise başta Savcı Zekeriya Öz olmak üzere paralel yapının bağlantılı olduğu hakim ve savcılar, polislerin hazırladığı imzasız gözaltı, arama, dinleme kararlarını imzalayıp faksla geri yollamışlar. Pervasızlığı bir adım daha ileri götürüp, kendilerin yakın hâkim O.A.'nın imzasını taklit eden paralel polisler, bu yolla dinleme kararı bile aldırmış.

Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok :

"Belgeler, polis, savcı ve hâkimlerin örgüt ilişkisi içinde olduklarını gösteriyor. Birisi yazıyor diğeri de hiç bakmadan imzalıyor."

Sabah






 



Bu haber 1,969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,423 µs