En Sıcak Konular

Hukukçulara böcek tuzağı

17 Ekim 2014 09:14 tsi
Hukukçulara böcek tuzağı Selam soruşturması kılıfıyla casusluk yapan polislerin yargı mensuplarını da yakın markaja aldığı ortaya çıktı.

Kahvaltı için Yedikule'deki bir sosyal tesiste buluşmak için sözleşen ağır ceza mahkemesi ve Adalet Komisyonu başkanları ile savcıları dinlemek isteyen polisler tesise böcek yerleştirdi ve tüm konuşmaları kayda aldı.

Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bakanlar, yüksek bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazetecilerin de bulunduğu binlerce ismi Selam Soruşturması kılıfıyla dinleyerek casusluk faaliyeti yürüten polislerin yargı mensuplarını da adım adım takip ettiği ortaya çıktı.

KAHVALTIYA BÖCEK BULAŞTI

Hakim ve savcıların sabah kahvaltıları için bir araya geldiği İstanbul Yedikule'deki sosyal tesisin her yanına dinleme cihazı yerleştiren paralel yapı, bu kahvaltılarda konuşulanları kayda aldı. Bununla da kalmayan polisler, tesise giriş-çıkış yapan yargı mensuplarını tek tek fotoğraflayarak suçlu muamelesi yaptı. Tesisin her yanına onlarca böcek yerleştiren şebeke ortam dinlemesiyle konuşulanları kayıt altına aldı. Hepsi hukukçu olan arkadaşların basit bir kahvaltı buluşmasını dahi 'terör faaliyeti' gibi dinleyen şebekenin suç delilleri Emniyette bulundu. Deliller arasında toplantıya ilişkin fotoğraflar, dinleme tutanakları ve ses kayıtları yer alıyor. Terör toplantısı muamelesi yapılan kahvaltı buluşmasına katılan savcıları fotoğraflayan paralel polisler bu fotoğrafları fezleke haline de getirerek kumpası hazırlamaya girişti.

YARGIYA TERÖRİST MUAMELESİ

Sadece HSYK izniyle soruşturulabilen yargı mensuplarını adım adım takip ederek konuşmalarını ortam dinlemesiyle kayıt altına alan örgütün bu faaliyeti de tek tek deşifre edildi. Paralel yapıya mensup polislerin dinlemeye aldığı bir toplantı 27 Mart 2012'de gerçekleştirildi. Paralel yapı bu toplantının her anını salona yerleştirdiği böcekler sayesinde saniye saniye dinledi. Olayla ilgili delil niteliğindeki fotoğraflar Selam Soruşturması dosyasına girdi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dinlenen yargı mensuplarını 'mağdur' sıfatıyla ifadeye çağıracak.

KESİNTİSİZ KUMPAS

Böcek skandalının gerçekleştiği tarih ise İstanbul Emniyeti açısından oldukça manidar. Bu olaydan bir ay önce, MİT Müsteşarı Hakan Fidan KCK soruşturması kapsamında paralel yapı tarafından tutuklanmak istenmişti. Bu nedenle oluşan kriz sonrasında o dönem İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü olan Yurt Atayün ile İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan Erol Demirhan görevden alındı. Yerlerine ise Ömer Köse ve Serdar Güldalı atandı. Ömer Köse'den boşalan yere ise 17 -25 Aralık darbe girişimiyle suçlanan Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı geldi. Şimdi bu listede ismi olan tüm emniyetçiler paralel yapılanmaya yönelik yürütülen soruşturmaların şüphelisi.

ORTAM DİNLEMELERİNE İNCELEME

Paralel yapının yargı mensuplarına yönelik işlediği bu suç, Selam kumpasını uygulamaya sokan polislere operasyonu gerçekleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı derinleştirmesiyle anlaşıldı. 'Paralel yapı'nın sadece legal kılıflı yasadışı dinleme yapmadığı ortam dinlemesiyle de birçok önemli ismin konuşmalarını da dinlediği belirtiliyor. Bu konuşmalar 'binlerle' ifade ediliyor. Yasadışı ortam dinlemeleri de İstanbul Savcılığı tarafından merceğe alındı. Başsavcılık konuyla ilgili kapsamlı inceleme başlattı.

Yeni Şafak

Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs