En Sıcak Konular

CHP'de istifa depremi! Yönetim düştü!

16 Ekim 2014 17:37 tsi
CHP Mersin'de istifa depremi yaşandı. 13 yönetim kurulu üyesinin istifasiyla il yönetiminin de düştüğü iddia edildi.

CHP Mersin il yönetiminde istifa depremi yaşandı. İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ile birlikte 25 kişiden oluşan il yönetiminde, 13 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti.

İstifa eden 13 yönetim kurulu üyesi, bazı isimlerin istifalarını geri çektikleri yönündeki iddiaları reddederek istifalarıyla il yönetiminin düştüğünü öne sürdü.

İstifa gerekçesi olarak ise, ön seçim taleplerinin yerine getirilmemesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaybedilmiş olması gösterildi.

CHP İÇİN MERSİN'DE TARİHİ BİR GÜN

İl Sekreteri Bünyamin Uçan'ı da aralarında bulunduğu 13 kişinin dün notere gidip istifa dilekçelerini hazırlayarak yönetime sundukları öğrenilirken 12 kişi istifaları ile ilgili CHP İl Binası önünde basın açıklaması yaptı. Bazı CHP’lilerin katıldığı grup adına konuşan Ender Can Kayıhan, CHP için Mersin’de tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

YÖNETİM DÜŞTÜ İDDİASI

Bugün yeni bir sürecin, Mersin’de taban siyasetinin dönüşümünün gerçekleştiği bir günde olduklarını belirten Kayıhan, “CHP’nin 13 Yönetim Kurulu üyesi, dün itibariyle 9. Noter’den istifalarını toplu bir şekilde hem Genel Merkeze hem İl Başkanlığı’na teslim etmiştir. Buna göre, CHP’nin tüzüğündeki amir hükme dayanarak, aynı gün içerisinde asil üyelerden yarıdan bir fazlasının istifa etmesiyle yönetim kurulu düşmüştür” dedi.

UZLAŞMAYI BİLMEYENELER BAŞARILI OLAMAZ

İstifa dilekçelerinde de yer alan gerekçeleri aktaran Kayıhan, Mersin’e ve partilerine olan sorumluluklarının gereği olarak inisiyatif almayı ve tıkanan siyasetin önünü açmayı amaçladıklarını kaydetti. Uzlaşmayı bilmeyen veya fedakarlık yapamayanların siyasette başarılı olamayacakları gerçeğini, görev süreleri boyunca bir kez daha gördüklerini vurgulayan Kayıhan, “İl başkanının kişisel kaprisleri ve ihtirasları yüzünden partimiz Mersin’de kan kaybetmiştir. Tarihten aldığımız sorumluluk bilinciyle yeni bir kongre sürecinin partimize taze kan ve enerji getireceği düşüncesiyle yenilenmeyi bir sorumluluk sayıyoruz. Mersin’e hizmet ancak doğru, akılcı, kendi siyasi egolarından uzak, örgütler arasında sevgiyi, saygıyı, barışı ve uyumu tesis eden, kişisellikten uzak, iktidar olmayı kendine birincil hedef edinen, seçmenin taleplerine açık, samimi cevap verebilen yapıları kurmakla mümkündür” diye konuştu.

KONGRE TALEBİ

CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ile İl Başkanı Faruk Mehmet Akar arasında bütünlük oluşturulamadığı ve siyaset üretemedikleri algısının yaygınlaştığını da ifade eden Kayıhan, "CHP’nin Mersin’de yeniden daha diri, aktif ve üretken politikalar gerçekleştirmesi, tıkanan siyasetin önünü açmak ve yeni bir kongreyle mümkündür" şeklinde konuştu.

İŞTE İSTİFA NEDENİ

İstifa nedenleri arasında ön seçim taleplerinin yerine getirilmemesini ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kaybedilmiş olmasını en önemli nedenler olarak gösteren Kayıhan, “Barış içinde yapılabilecek siyasetin önünü açmak, yeni bir kongre süreci ile Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak adına partimizin önünü açmak için istifa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İMZALAR GERİ ALINMADI

Üç kişinin istifalarını geri çektikleri iddialarını da yalanlayan ve istifa dilekçelerini göstererek tek tek isimleri okuyan Kayıhan, şunları söyledi: "Bu iddialar asılsızdır. Bunlar 13 kişinin dün MYK’ya sunulan imzalarıdır. Bugün itibariyle MYK toplantısı yapılacak. Yeni bir süreç kayyumla başlayacak. Ondan sonra genel merkezden kongre sürecini başlatmasını bekliyoruz."

aa



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,626 µs